Review: Take the Slow Road Schotland

on

Nu de lockdown op het punt staat te worden opgeheven, kunnen we weer uitkijken naar het maken van enkele reizen. Deze boekrecensie van Take the Slow Road Schotland zal hopelijk je honger naar avontuur opwekken.

Review: Take the Slow Road Schotland - Martin Dorey

Martin Dorey is schrijver, surfer en eigenaar van een camper. In 2011 presenteerde hij het BBC2-televisieprogramma ‘One Man and his Camper Van’. Hij is de auteur van The Camper Van Cookbook (2010) De Camper Van Kust (2012) en The Camper Van Bijbel (2016) en schrijft hij regelmatig functies voor Coast tijdschrift, Camping tijdschrift, Camper en Motorcaravan magazine en de Huffington Post. Het klinkt misschien alsof dit een boek is voor mensen met een camper, maar alle routes zijn ook geschikt voor een gewone auto en de tips zijn natuurlijk niet anders.

Review: Take the Slow Road Schotland - Martin Dorey

Take the Slow Road Schotland bestaat uit vijf hoofdstukken: westkust, eilanden, zuid- en midden Schotland, oostkust en Cairngorms, Hooglanden en het noorden. Er is een apart hoofdstuk met tips voor camperverhuur en een introductie met regels waar je je aan moet houden mocht je gaan kamperen of met de camper erop uit gaan.

Review: Take the Slow Road Schotland - Martin Dorey

Tibetaans Boeddhistisch klooster

De hoofdstukken en routes zijn heel uitgebreid en vertellen je een hoop informatie over de bezienswaardigheden. Misschien niet heel praktisch als je op de weg zit, maar zeker een plus als voorpret. De tips variëren van vuurtorens, stranden, distilleries (jeej!), kastelen, ruïnes, tuinen, schattige dorpjes, pubs en zelfs een tip voor een Tibetaans Boeddhistisch klooster in Eskdale. Er is wel een klein register achterin, maar ik had het tof gevonden als er bijvoorbeeld ook een register zou zijn per soort activiteit. Dat de brouwers/distilleries/stranden/parken/kastelen bij elkaar zouden staan.

Review: Take the Slow Road Schotland - Martin Dorey

De fotografie en opmaak van het boek is prachtig gedaan; je krijgt gelijk zin om in de auto/camper (als ik die zou hebben) te springen en op pad te gaan. Ook de tips waar je bijvoorbeeld kunt douchen of je chemisch toilet kunt legen zijn superhandig en praktisch. Het is deze aandacht voor detail dat Take the Slow Road tot zo’n geweldige reisgids maakt.

CONCLUSIE

Pluspunten:

  • Een heel dik en uitgebreid boek
  • Veel tips over kamperen in Schotland
  • Prachtige foto’s
  • Je krijgt gelijk zin om eropuit te trekken

Minpunten: 

  • Het boek is erg dik en klein, waardoor het niet uit zichzelf open blijft staan; misschien niet zo handig als je het als navigatie gebruikt in de auto.

Take the Slow Road Schotland is een must-have boek als je naar Schotland gaat, vooral als je met een camper of auto gaat. Het is elke cent waard en leidt je waarschijnlijk naar een aantal gedenkwaardige momenten.

Nederlands | Paperback | 9789000368211 | Druk: 1 | februari 2020 | 352 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Spectrum Lifestyle

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER schotland:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.