Whisky, kaas en vlees uit Zuid-Tirol

on

Een whisky distilleerderij? Een kaasmakerij? Een slagerij? Die heb je toch overal? Toevallig zijn er in het Italiaanse Zuid-Tirol drie must visit plaatsen waar ze het net even anders doen. We nemen je mee!

Whisky, kaas en vlees uit Zuid-Tirol - PUNI

[Dit is een gastartikel van Sherida van Check-in PR]

GenussBunker

Wel eens gehoord van een kaasbunker? In Zuid-Tirol bestaat het. In de Genussbunker kun je allerlei kazen proeven in combinatie met ambachtelijke bieren of appelsap uit de bergen. De producten worden tot in detail aan je uitgelegd, door kaasmeester Huber Stockner, die niet alleen biersommelier is, maar ook nog eens fromelier (in het Nederlands een fromagier). De bunker wordt daarnaast niet alleen gebruikt om Zuid-Tiroolse kazen te rijpen, maar ook internationale kazen krijgen hier maanden tot jaren een plekje om te rijpen tot perfectie.

Genussbunker

Distilleerderij PUNI

De Ebensperger familie had altijd al een passie voor het Schotse levenswater. Daarom besloten ze de eerste Italiaanse whisky van Zuid-Tirol te starten. PUNI, aan de voet van het Ortler gebergte in Zuid-Tirol, is de thuishaven van de eerste vijf Italiaanse Malt Whisky’s, met puur Alpine water en 100% malt. In het imposante gebouw ‘PUNI cube’ van de distilleerderij kun je een tour volgen, het distilleerproces bekijken, een proeverij doen en natuurlijk lekkernijen voor thuis kopen in de bijbehorende winkel.

Whisky, kaas en vlees uit Zuid-Tirol - PUNI

Whisky, kaas en vlees uit Zuid-Tirol - PUNI Whisky, kaas en vlees uit Zuid-Tirol - PUNI

Meatery

Transparant en kwalitatief vlees, dat is wat de Meatery levert. Geen gewone slagerij, maar een slager die elk dier kent, liefheeft en alles biedt voor een goed leven. En dat is precies wat je proeft. Elk stuk vlees komt vanaf eigen boerderijen en is eerste klas vlees met het officiële Zuid-Tiroolse kwaliteitslabel. Smakelijker kan bijna niet. Ben je in Zuid-Tirol? Je kunt langs de winkel of 24 uur per dag terecht bij de meat service uit de automaat. En goed nieuws, er is een online shop waar je de gedroogde producten kunt bestellen en naar Nederland kunt laten verzenden. Dus welke Speck kies jij?

Meatery


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


NOG MEER zuid-tirol ↓

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.