Review: Smokey Goodness BBQ Feast on Fire – Jord Althuizen

De meeste mensen zullen barbecuen niet associëren met de winter, maar dat is zonde! Bbq-koning Jord Althuizen laat met Smokey Goodness BBQ Feast on Fire zien dat je in elk seizoen, of het nu voor een verjaardag, Pasen, zomerborrel of kerstdiner is, de barbecue kunt aansteken.

Review: Smokey Goodness BBQ Feast on Fire - Jord Althuizen

Het boek bestaat uit negen hoofdstukken met recepten: bbq basics, friendly fire Fish Tales, bbq brunch, friendly fire Chateaubriand, bbq’ish bites, friendly fire Heyde Hoeve, fiery feasts, friendly fir Ter Weele en smokin’ showpieces. Ook is een een samenvatting van leveranciers en inspiratiebronnen, inclusief websites.

Review: Smokey Goodness BBQ Feast on Fire - Jord Althuizen

Het boek is ingedeeld volgens de momenten waaruit een feestelijke gelegenheid bestaat. Of je nu de dag vroeg begint met een brunch, de hele dag door gaat borrelen, de uitdaging aangaat voor een compleet diner of de showpony wilt uithangen met een pronkstuk op het buffet, met dit boek zit je gebeiteld.

Jord Althuizen

Firestarter

Je kan er niet omheen, de vlammen vliegen in BBQ Feast on Fire om je oren. Van gerookte cranberry boterkoek met gegrilde boerenmeisjes, bitterbalk met mosterd mayonaise en gegrilde zoete aardappel met taleggio tot beef ribs met amaraonejus, hoe cakes met gerookte makreel en berry glazed buikspek met bloemkool.

Review: Smokey Goodness BBQ Feast on Fire - Jord Althuizen

Biertje?

Het toffe aan dit boek is dat er bij elk recept een bierpairing wordt geadviseerd. Er is keuze uit hoppy/bitter, fruity/spicy, clean/crisp en sour/tart/funky. Ik mis zelf een categorie met de zwaardere, wellicht houtgelagerde bieren; ik denk dat die pairing heel goed past bij een aantal van recepten die in BBQ Feast on Fire staan.

Review: Smokey Goodness BBQ Feast on Fire - Jord Althuizen

Wat me opvalt bij het doorbladeren van het boek zijn de heerlijke (food)foto’s en de kwaliteit van het papier. Heerlijke dikke pagina’s die wel tegen een stootje kunnen. Naast de recepten is er ook ruimte genomen om een aantal leveranciers zoals Chateaubriand, Fish Tales, Heyde Hoeve en Ter Weele in de spotlight te zetten.

Review: Smokey Goodness BBQ Feast on Fire - Jord Althuizen

Ik vind persoonlijk het register heel onhandig. Het is meer geordend op naam van het recept, dan de ingrediënten. Zo staat het recept voor ‘gestoofde appeltjes’ bij de G, terwijl ik zou zoeken naar dit recept in het register bij de A van appel.. Zo is het bij heel veel recepten; en dat vind ik irritant.

CONCLUSIE

Pluspunten:

  • Grote variatie in recepten
  • Fijn dik papier gebruikt
  • Inclusief bierpairing
  • Leuk dat er een aantal leveranciers uitgelicht worden
  • Leuke prijs

Minpunten: 

  • Onhandig register

Jord Althuizen heeft met BBQ Feast on Fire weer een heerlijk bbq-boek uitgebracht. Ik krijg in ieder geval gelijk zin om de bbq aan te zetten en een tripje naar de slager te plannen. Toevallig hebben we afgelopen weekend de bbq nog aan gehad (het is nu 7 december), dus mocht je ons zoeken, dan weet je ons te vinden.

Nederlands | Hardcover |9789021578644 | Druk: 1 | oktober 2020 | 192 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Kosmos.

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERE KOOKBOEKEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.