Review: Makkelijk Midden-Oosters – Erin Groot Hermsen

In Nederland krijgen we steeds vaker te maken met verschillende culturen uit het Midden-Oosten. Maar wat verbindt ons als buren? Lekker eten natuurlijk! Erin Groot Hermsen wil met Makkelijk Midden-Oosters laten zien (met producten uit de supermarkt) hoe we kunnen koken als de nieuwe inwoners uit Syrië en Iran, maar met een Nederlandse twist.

Review: Makkelijk Midden-Oosters - Erin Groot Hermsen

Erin Groot Hermsen is de oprichtster van Foods Unite en tevens initiatiefneemster van Makkelijk Midden-Oosters. Door haar werk als marketing- en innovatiemanager bij een internationaal voedselbedrijf, verschillende reizen en vrijwilligerswerk in vluchtelingenkampen en sloppenwijken, raakte ze gefascineerd door de verbindende kracht van samen eten.

Review: Makkelijk Midden-Oosters - Erin Groot Hermsen

Het boek bestaat uit acht hoofdstukken met recepten: ontbijt/lunch, mezzo, salades/bijgerechten, soepen, hoofdgerechten, zoete lekkernijen, dips/smaakmakers en drankjes. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over de meest gebruikte kruiden en specerijen en zijn er verschillende maaltijdsuggesties hoe je de losse recepten het beste kunt combineren.

Ieder mens heeft een eigen recept. Ieder mens heeft zijn eigen identiteit. Laten we samen eten, laten we samen leven. Leven in saamhorigheid wordt altijd een festijn.

Adil izemrane – medeoprichter movement on the ground

Hollandse touch

Voorbeelden van recepten die in het boek staan zijn: barazek koekjes, kruidige auberginestoof, traditionele dizi, lente fattoush of fatayer; een krokant pasteitje gevuld met kruiden en rundergehakt. De Hollandse touch komt door bijvoorbeeld een bietenhumus te maken of tabouleh met boerenkool.

Ik vind het echt een supergoed idee om de keukens uit Iran en Syrië op deze manier een platform te geven. Sommige gerechten kennen we al door de populaire boeken van Yotam Ottolenghi en Sabrina Ghayour, maar toch zaten er in Makkelijk Midden-Oosters voor mij nieuwe gerechten.

Review: Makkelijk Midden-Oosters - Erin Groot Hermsen

Alle inkomsten van dit boek schenken de makers aan stichting Movement on the Ground, een organisatie die zich inzet voor vluchtelingen. Maar ondanks het goede doel, vindt ik het toch een vrij prijzig boek voor ±50 recepten.

Review: Makkelijk Midden-Oosters - Erin Groot Hermsen
CONCLUSIE

Pluspunten:

  • Heerlijke recepten, ook goed te doen voor de gemiddelde thuiskok
  • Op een toegankelijke manier Midden-Oosters koken
  • Goede mix van vlees/vis/vega/vegan
  • Makkelijk verkrijgbare ingrediënten
  • Leuke twist van traditionele recepten met Hollandse producten
  • De opbrengsten van het boek gaan naar een goed doel

Minpunten: 

  • Vrij prijzig boek

Met Makkelijk Midden-Oosters heeft Erin Groot Hermsen een heerlijk boek afgeleverd. Ik duik met veel plezier de keuken in om deze Iraanse en Syrische heerlijkheden klaar te maken.

Nederlands | Hardcover | 9789493095342 | Druk: 1 | oktober 2020 | 236 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Uitgeverij Brandt.

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERE KOOKBOEKEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.