Review: Home Made Basics – Yvette van Boven

on

Yvette van Boven is de ongekroonde koningin van de Home Made kookboeken en natuurlijk bekend van haar tv serie koken met van boven waarin ze de heerlijkste recepten maakt in haar eigen keuken. Het nieuwe boek Home Made Basics is een hele pil. Ruim 2 kilo en stuk groter dan je verwacht. Het prikkelde gelijk de nieuwsgierigheid.

[Dit is een gastreview van Dennis Hendriks van Black Sheep Red Sheep, specialist in Ierse Whiskey proeverijen.]

Review - Home Made Basics - Yvette van Boven

Liefde voor ierland

Het is meer dan een kookboek. Het is een inspiratie-, reis- en kookboek ineen en gewoon heerlijk om te lezen of je een keukenprins(es) bent of niet. Het boek staat vol prachtige foto’s genomen door haar man, Oof Verschuren, natuurlijk rijk geïllustreerd door Yvette zelf. Want buiten koken kan ze verdomd mooi tekenen. Het maakt het echt een persoonlijke reis. De Roots van Yvette in Ierland zie je terug. Iets wat ik samen met Yvette gemeen heb, de liefde voor Ierland en Ierse whiskey. Het boek kenmerkt zich door de vele leuke recepten die echt door iedereen te maken zijn. Veelal geen moeilijk te verkrijgen ingrediënten of apparatuur, nee gewoon Home Made Basics.

Review - Home Made Basics - Yvette van Boven Review - Home Made Basics - Yvette van Boven

Combinaties en gerechten die ik nooit zag als ik in mijn eigen koelkast keek openen nu mijn ogen om eens wat anders te proberen. Er is genoeg uitdaging te vinden in het boek voor de gevorderde thuiskok. Alle recepten zijn duidelijk en goed uitgelegd. Hier en daar voorzien van wat extra basisinformatie om je goed op weg te helpen.

Yvette van Boven

We zijn gelijk aan de slag gegaan en konden gewoon weg niet kiezen. De eerste keer maar gelijk 2 recepten gecombineerd: lauwwarme salade van zoete aardappel, gnocchi met tomaten & cashew-basilicum pesto én homemade vissticks. Briljant, de porties waren gewoon te klein en de pesto was genoeg om nog dagen op van alles en nog wat te smeren.

Conclusie

Pluspunten:

  • Makkelijke en vernieuwende recepten
  • Duidelijk beschreven met goede foto’s , illustraties
  • Overzichtelijke ingrediënten lijstjes
  • Mooie vormgeving
  • Luxe uitstraling en dito kwaliteit
  • Leeslint

Minpunten:

  • Zwaar en groot
  • Aan de prijs

Home Made Basics is een prachtig nieuw boek, waarin elke maaltijd aan bod komt. Sauzen, dranken en zelfs de hond wordt niet vergeten.

Hardcover | ISBN : 978 90 388 08437| 456 pagina’s| Uitgever: Nijgh cuisine, Amsterdam

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.