Review It’s a wrap – No Fairytales

Een gewone tarwetortilla, die kennen we allemaal wel. Maar heb je wel eens naar tortilla’s gezocht in het groenteschap? Nu hoor ik je denken, ‘In het groenteschap?’. Zeker! Want het bedrijf No Fairytales maakt tortilla’s op groente basis. Zo eet je tijdens een maaltijd met deze wraps onbewust meer groente dan je denkt. Heel slim! En dankzij de digitale samenleving waar we in leven, kun je online de lekkerste recepten vinden waarin je deze tortilla’s kunt verwerken. Dit bracht het team van No Fairytales op het idee om 50 van deze lekkere recepten te bundelen. En zo ontstond het boekje It’s a wrap. Zelf eet ik de tortilla’s van No Fairytales al jaren en ik besmeer of vul ze met regelmaat met allerlei lekkerheden. Toch was ik benieuwd of ik middels dit boek meer inspiratie op kon doen.

[Dit is een gastreview van Yvette Koedam]

Review: It’s a wrap – No Fairytales
Wrap um erin

Als je het boek openslaat wordt je verwelkomd door Bernadette Kooijman, bedenker en oprichtster van No Fairytales. Ze vertelt je kort over het ontstaan van de groente wraps en over de totstandkoming van dit boek.

De kleurrijke groentetortilla’s van No Fairytales maken het gemakkelijk om nét wat gezonder te eten. Ze bestaan voor bijna de helft uit groente, waardoor je eenvoudiger aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid komt. In It’s a wrap vind je 50 snelle, makkelijke en verrassende recepten voor elke dag en voor elke gelegenheid! Want zo kun je bijvoorbeeld van een tortilla een saladebowl maken of wat denk je van een tortilla als pizzabodem? In dit kookboek vind je originele vullingen voor je wraps, waarbij de focus altijd ligt op het eten van extra groente. Daarnaast is het een pluspunt dat veel recepten vegetarisch zijn en dat er bij bijna elk recept wel een vega variatie gegeven wordt.

Review: It’s a wrap – No Fairytales
Klein maar fijn

In dit kleine receptenboekje vind je op 128 pagina’s toch 50 recepten. Klein maar fijn dus! De receptinhoud is onderverdeeld in 4 hoofdstukken, namelijk: Rise and Shine ontbijtrecepten, Take a break lunchrecepten, Wrap and Snack borrelrecepten en tot slot It’s dinnertime dinerrecepten. 50 recepten waaronder ‘Zoete tortilla-flammkuchen’, ‘Tortilla Caprese’, ‘Taco’s al Pastor’ en ‘Tortillalasagna met zalm’. Ik krijg meteen zin om mijn volgende lunch te pimpen met een van de recepten van No Fairytales!

Review: It’s a wrap – No Fairytales

Ik vind het lastig om één favoriet hoofdstuk te kiezen omdat veel recepten ook bruikbaar zijn voor anderen momenten dan waar ze op ingedeeld zijn. Zo eet ik rustig een Tortillasoepje als lunch i.p.v. diner en een Zoete ontbijttortilla met banaan en pindakaas als dessert i.p.v. ontbijt.
De gerechten met de wraps zijn enorm veelzijdig en multi inzetbaar.

Wellicht iets minder geschikt voor de gevorderde thuiskok. Maar ben je nog een beginner in de keuken of gaat bijvoorbeeld je kind op kamers? Dan is dit een perfect boekje om mee te beginnen.

Review: It’s a wrap – No Fairytales

CONCLUSIE

Pluspunten:

  • Kleurrijke fotografie die een heerlijk beeld schetst van de recepten in het boek.
  • Stapsgewijs geven de recepten je uitleg over de bereiding van de gerechten.
  • Zonder dat je het proeft, eet je met een tortilla van No Fairytales automatisch meer groenten. Je eet dus lekker én gezond.
  • Het boek biedt een mooie variatie aan recepten. Verdeeld over ontbijt, lunch, borrel en diner.
  • De prijs is erg aantrekkelijk, waardoor je dit boekje snel cadeau geeft.

Minpunten: 

  • Voor de gevorderde thuiskok zijn het niet erg uitdagende recepten.

Nederlands | Druk: 1 | 9789000373871 | oktober 2020 | Hardcover | 128 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Spectrum.

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERE KOOKBOEKEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.