Review: Gin & Tonic – Frédéric Du Bois en Isabel Boons

Het ultieme Gin & Tonic boek van Frédéric Du Bois en Isabel Boons is er nu in een verbeterde ‘Black Edition’. Met nog meer gins, tonics, alcoholvrije alternatieven en zelfs tips voor ginreizen. Frédéric Du Bois is spirit-connaisseur en eigenaar van Miraflor, marktleider in de distributie van gins in België. Hij levert aan en adviseert de grote namen in de gastronomie en is initiatiefnemer van de Ginbeurzen in Antwerpen. Isabel Boons stond ook aan de basis van de eerste editie van Gin & Tonic, de complete gids en publiceerde nadien tal van andere drankenboeken zoals 199 gins uit België en Nederland en Drinks & Bites.

Review: Gin & Tonic van Frédéric du Bois en Isabel Boons

Het boek bestaat uit zeven hoofdstukken: geschiedenis, Gin & Tonic de ideale match, in de mix, foodpairing, tintoerisme, 18 must-visit bars, gincyclopedie en een alfabetische index.

“The gin and tonic has saved more Englishmen’s lives, and minds, than all the doctors in the Empire” – Winston Churchill

Met 400 gins en 60 soorten tonic kun je dit naslagwerk wel een bijbel noemen. Noem een gin en waarschijnlijk staat hij wel er in. De tonics zijn gerangschikt volgens vijf categorieën: neutraal, aromatisch, fruit, commercieel en buitenbeentjes. Bij buitenbeentjes moet je denken aan light tonics en tonicsiropen.

Review: Gin & Tonic van Frédéric du Bois en Isabel Boons

Smakenkruis

De gins zijn in twee verschillende indelingen verdeeld: de klassieke categorisatie (old tom, London dry, distilled) en volgens het smakenkruis (citrus, zoet, floraal en kruidig). Dat klinkt misschien heel ingewikkeld, maar werkt heel intuïtief. Er is ook een apart hoofdstuk voor Belgische en Nederlandse gins. Ook Sloe gins en gerijpte gins staan in dit naslagwerk.

Review: Gin & Tonic van Frédéric du Bois en Isabel Boons

Elke gin (en tonic) heeft twee pagina’s voor zichzelf; één met info over het merk in ingrediënten en de andere voor een grote foto. Heel fijn dat er op die dingen niet bezuinigd wordt. Wist je bijvoorbeeld dat Hendrick’s wordt gemaakt met Hollandse komkommers? Ik had zelf misschien iets meer verwacht van het gintoerisme gedeelte van het boek. Het zijn alleen een aantal tips om distilleerderijen in Londen te bezoeken.

Review: Gin & Tonic Review: Gin & Tonic

CONCLUSIE

Pluspunten:

  • Mooi overzicht van gins
  • Goede tips om de juiste tonic bij je gin te vinden
  • Leuke weetjes
  • Fijn dat er overal een foto bij is

Minpunten: 

  • Van mij had het hoofdstuk gintoerisme wel iets uitgebreider gemogen.

Frédéric Du Bois en Isabel Boons hebben met de Gin & Tonic Black Edition zichzelf weer overtroffen. Dit boek is voor elke ginliefhebber een must-have voor in de kast.

Nederlands | Druk: 1 | 9789401461627 | juli 2019 | Hardcover | 504 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Lannoo

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.