Review: De Wereld Thuis – Mascha Lammes en Ronald Giphart

De wereld thuis is een kookboek met zeventig bijzonder lekkere recepten van over de hele wereld, met liefde en succes bereid door Mascha Lammers en Ronald Griphart. Want wanneer je eenmaal bij hen bent aangeschoven wil je natuurlijk ook in je eigen keuken aan de slag.

Review: De Wereld Thuis - Mascha Lammes en Ronald Giphart

Hun kookgeschiedenis laat zich makkelijk samenvatten: vroeger kookten ze vrijwel nooit, nu bijna elke dag. Hun eerste herinnering aan een gezamenlijk bereide maaltijd was een oneetbare boerenkoolstamppot. Ronalds vader Rob kon het niet meer aanzien en gaf het stel een ‘kookboek voor beginners’ cadeau. Dit veranderde alles. Fast forward naar 25 jaar later is De Wereld Thuis alweer het derde kookboek, na Vurrukkulluk en Wereldbroodjes.

Anekdotes

Het kookboek bestaat uit 5 hoofdstukken: ontdekken (toko’s/supermarkten & markten), ontmoeten (keukentafel & onderweg), onthouden (herinneringen & avonturen), ontsnappen (road trips) en ontzettend lekker (de topgerechten). De verschillende recepten worden afgewisseld met verhalen (van vooral Ronald) over anekdotes, herinneringen, hersenspinsels en achtergrondinformatie over de verschillende recepten.

Review: De Wereld Thuis - Mascha Lammes en Ronald Giphart

de wereld rond

De recepten die voorbijkomen zijn heel divers; van Marokkaanse wortelsalade en Japanse okonomiyaki tot American pancakes en gravad lax. Als je niet op vakantie gaat binnenkort haal je met dit kookboek de hele culinaire wereld in huis. Over het algemeen zijn de recepten leuk en goed te doen. Sommige recepten vind ik wel erg simpel en niet echt geschikt voor een ‘kookboek’ zoals de pekingeend met pannenkoekjes die je al zo koopt in een pakketje in de toko en alleen hoeft op te warmen. I know, want dat pakketje kopen wij ook vaak als we in de toko zijn. Doet een beetje afbreuk aan de ‘echte’ recepten die in het boek staan.

Review: De Wereld Thuis - Mascha Lammes en Ronald Giphart

opgepropt

Het echte pluspunt aan De Wereld Thuis zijn de vermakelijke anekdotes. Zoals hoe Ronald werd omhelsd door de beste chef ter wereld, Thaise mamma’s die gefrituurde eieren als bedreiging aan schoonzonen geven of inspiratie na het kijken van onzinnige internetfilmpjes. De bereidingswijze van de recepten zijn een beetje opgepropt, waardoor het lastig lezen is en je gemakkelijk een stap overslaat. Lees dus goed het recept door voordat je begint.

Röbsti

CONCLUSIE

Pluspunten:

  • Letterlijk wereldse recepten
  • Niet al te moeilijke recepten
  • Leuke anekdotes en verhalen

Minpunten: 

  • Sommige recepten zijn té makkelijk
  • De bereidingswijze had wat handiger opgeschreven kunnen worden

De Wereld Thuis van Mascha Lammes en Ronald Giphart is een heerlijk boek om vanuit je eigen keuken op vakantie te gaan. Vooral de verhalen tussendoor zijn figuurlijk om van te smullen.

Nederlands | Hardcover | 9789400405806 | Druk: 1 | februari 2020 | 224 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Uitgeverij Thomas Rap

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERE boeken ↓

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.