Review: 3 ingrediënten per cocktail – Kate Calder

Geef mij een lekkere cocktail en je hebt geen kind meer aan me. Het nadeel is dan wel dat je mij moet gaan vertellen hoe je die cocktail hebt gemaakt! Kate Calder heeft het je gemakkelijk gemaakt in 3 ingrediënten per cocktail, want met maar 3 ingrediënten maak je nu voor jezelf (en voor vrienden/familie) de allerleukste cocktails.

Review: 3 ingrediënten per cocktail - Kate Calder

Cocktails

Kate Calder is een receptontwikkelaar en foodstylist met meer dan tien jaar ervaring in de keukens van BBC GoodFood, Olive en Waitrose. Afkomstig uit Canada, maar nu gevestigd in Londen met haar jonge gezin. Met 3 ingrediënten per cocktail wil Kate je uitdagen om eens niet voor de veilige keuze te gaan qua cocktail, maar om je aan te moedigen om zelf eens te gaan mixen.

Het boek bestaat naast 6 hoofdstukken met cocktails met één van de 6 hoofdingrediënten (wodka, gin, rum, tequila, whisky en sparkling) uit twee korte hoofdstukken over glaswerk en de cocktail benodigdheden zoals shakers, zeefjes, jiggers en stampers. Wat mij nog het meest verbaasde was dat elk cocktailhoofdstuk ook een apart gedeelte heeft met hapjes om bij die specifieke drankjes te maken. Dat is helemaal niet te zien als je alleen naar de kaft kijkt; daar hebben ze het alleen over de 60 verschillende cocktails. Daar zouden ze wat mij betreft best wel wat meer reclame voor mogen maken!

& Bites

De cocktailrecepten zijn leuk en het grootste gedeelte heeft ook een foto (niet allemaal). Natuurlijk komt de negroni voorbij, maar ook een gimlet, pina colada en een manhattan zijn van de partij. Niet perse cocktails die je nergens anders kan vinden. Maar het idee is natuurlijk wel leuk dat je met slechts drie ingrediënten een leuke cocktail in elkaar kan zetten.

Wat het boek echt een eigen unieke identiteit geeft is de combinatie met de hapjes. Zo passen hartige, zure gerechtjes zoals ingemaakte komkommer of de slawraps met cherrytomaatjes en bacon perfect bij wodkacocktails, kipdrumsticks met honing en knoflook bij rumcocktails of camembert uit de oven met hazelnoten bij whiskycocktails vanwege de complimenterende sterke smaken. Wel gek dat dan niet alle recepten een foto hebben, maar een illustratie van één van de gebruikte ingrediënten.

Laat de klassiekers de klassiekers

Wat mij wel opviel was dat een echte klassieke cocktail zoals de Bee’s Knees (bedacht door Frank Meier in 1921) wel heel ruim wordt verandert. Zo is de klassieke Bee’s Knees met gin, citroensap en honing; maar in 3 ingrediënten per cocktail gebruikt Kate opeens spiced rum, bevroren mangostukjes en honing. Dat heeft echt helemaal niets meer van doen met het origineel, behalve dat er honing in zit. Geef de cocktail dan een naam die een riff is op het origineel (Mango’s Knees) of iets dergelijks, en vertel in de tekst dat het origineel je geïnspireerd heeft.

CONCLUSIE

Pluspunten:

  • Leuke mix van cocktails en hapjes
  • Door maar drie ingrediënten te gebruiken is de drempel wel lager
  • Leuk klein prijsje
  • Uitgebreid register, dat wil nog weleens ontbreken in cocktailboeken

Minpunten:

  • Soms is drie ingrediënten wel erg beperkt
  • Sommige recepten geen foto, maar een illustratie van een ingrediënt
  • Je kan aan haar cocktails en de cocktailnamen zien dat Kate Calder geen mixologist is.

Nederlands | Hardcover | 9789461432742 | Druk: 1 | juni 2022 | 160 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Good Cook


Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


NOG MEER LEUKE COCKTAILBOEKEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.