Wodka cocktail: Lemon drop

Echt zo lekker Hollands: maak je de meest verfrissende cocktail ooit voor bij dat warme weer afgelopen week; regent het pijpenstelen wanneer je tijd hebt om het recept uit te werken! Haha! Maar het wordt ooit wel weer lekker weer; dan kan je maar beter dit recept al opgeslagen hebben. Want er gebeurt iets magisch bij de combinatie van wodka, citroensap, triple sec en suikersiroop. Dit klinkt misschien niet als een hele bijzondere combinatie, maar de Lemon Drop is een wodka cocktail die je echt eens gemaakt moet hebben!

Wodka cocktail Lemon drop

De Lemon Drop kwam ergens in de jaren zeventig voor het eerst tot leven in San Francisco. De uitvinder, Norman Jay Hobday, was een werkloze Vietnam-veteraan die eigenaar werd van een bar. Meer dan twee decennia lang domineerde de Lemon Drop de cocktailmenu’s van North Beach tot Bangkok. En in 2006 serveerde Oprah tijdens één van haar shows een Lemon Drop cocktail aan tv-kok en celebrity Rachael Ray.

Benodigdheden voor 1 Lemon Drop cocktail

*Zoals je op de foto’s kan zien, heb ik een andere garnering gedaan: haal de rand van een coupeglas door wat gesmolten witte chocolade (die had ik nog over na het maken van de Limoncello ballen) en verkruimel over de nog natte chocolade wat gele hagelslagjes of andere garnering. Laat in de koelkast opstijven.

Bereidingswijze

  1. Doe de wodka, citroensap, triple sec en suikersiroop in een shaker met ijsblokjes
  2. Shake : 15 seconden even goed
  3. Zeef in een gekoeld coupeglas
  4. Garneer je wodka cocktail met een schilletje citroen (of doe fancy met het choco-randje, maar dat moet je wel bedenken voor het inschenken.. 😉 )

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERE COCKTAILS:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.