Review: Mocktails en Winter Warmers – Jassy Davis

Voor het eerst op de blog een duo-review, want de boekjes Mocktails en Winter Warmers zijn beide samengesteld door Jassy Davis en zijn leuke, kleine drankboekjes voor de feestdagen. Perfect voor in je schoen of onder de kerstboom.

Review: Mocktails en Winter Warmers - Jassy Davis

Mocktails

Het boekje Mocktails bestaat uit 60 alcoholvrije cocktailrecepten. Want alcoholvrij saai? Niet bij Jassy! Vooral bij alcoholvrije cocktails zijn de ingrediënten misschien nog belangrijker dan bij ‘gewone’ cocktails. Vandaar dat Jassy Davis het eerste hoofdstuk volledig wijd aan verschillende soorten siropen, thee, shrubs en cordials. Een ingrediënt wat Jassy ook vaak noemt is glycerine; een product dat vooral gebruikt wordt tijdens het bakken. Maar in Mocktails verdikt het je drankje een beetje waardoor je een ander mondgevoel krijgt. Het is alleen niet een product dat zomaar overal verkrijgbaar is en dan ook nog van de eetbare variant. Koop dus niet zomaar glycerine bij het Kruidvat, maar bestel een officieel bakproduct, bijvoorbeeld deze glycerine van Wilton.

Het boekje bestaat uit 4 hoofdstukken: verkoelende drankjes, verwarmende drankjes, desserts en mocktails voor een gezelschap. Verkoelende drankjes zijn bijvoorbeeld de Girl Next Door met passievruchten, Laat Maar Waaien met gemberkombucha of de Earl Grey mockateani met (rara) koude earl grey thee. Ik dacht persoonlijk dat de verwarmende drankjes ook echt warme drankjes zouden zijn, maar het zijn nog steeds ‘koude’ mocktails, maar dan met iets warmere smaken. Beetje verwarrend. Desserts zijn ook geen toetjes, maar mocktails die wat meer lijken op een dessert door het gebruik van schaafijs of room. Mocktails voor een gezelschap zijn mocktails die je kan maken in een pitcher en dus geschikt zijn voor 6 tot 8 personen.

Winter Warmers

Dit is een boekje waarbij deze cocktails je de koude wintermaanden door gaan slepen. Er zijn warme dranken zoals warme cider met chai-specerijen en hot ale flip, maar ook ijskoude martini’s, luxe dessertdrankjes, negroni’s en speciale recepten voor de feestdagen zoals eggnog.

Ik had het fijn gevonden als ze bij de verschillende sirooprecepten erbij hadden gezet in welke cocktails/mocktails het wordt gebruikt.. Want ik kan qua ingrediënten daar niet op zoeken. Zo zag ik de glühweinsiroop staan, maar ik heb geen idee in welke Winter Warmer dat wordt gebruikt. Dan moet ik 60 recepten doorspitten.

Conclusie

Pluspunten:

 • Leuke, handzame boekjes
 • Veel inspiratie
 • Leuke kleine prijsjes, perfect als cadeautje

Minpunten:

 • Er staan geen foto’s in de boeken; alle afbeeldingen zijn illustraties. Soms is het wel fijn om echt de cocktail/mocktail te kunnen zien qua kleur en garnering.
 • Sommige ingrediënten (zoals glycerine) zullen niet zo gemakkelijk verkrijgbaar zijn

Uit het Mocktails boekje krijg ik heel veel inspiratie door de verschillende zelfgemaakte siropen, cordials en shrubs. Maar dan om te gebruiken in alcoholische cocktails. 😉 Winter Warmers

De boeken zijn beschikbaar gesteld door Good Cook.


MEER KOOKBOEKENTIPS:

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Sacha schreef:

  Bedankt voor de recensie. Heel behulpzaam.

  1. Ongewoon lekker schreef:

   Fijn om te horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.