Review: De 12 Bottle Bar

Cocktails maken vereist een kast vol met flessen.. Om dit vooroordeel te ontkrachten is ‘De 12 Bottle Bar’ geschreven; met 12 flessen drank in je kast kun je ruim 200 verschillende cocktails maken!

De 12 Bottle Bar - Cocktailboek voor de echte liefhebber!

Het is een klein (wel dik, 400 pagina’s) boekje met een harde kaft. Het bestaat uit 18 hoofdstukken, eerst een hoofdstuk met de benodigde tools, daarna 3 hoofdstukken met cocktail waar je slechts 1, 2 of 3 flessen voor nodig hebt, dan  10 hoofdstukken waarin één hoofddrank centraal staat (bv donkere rum, dry gin of wodka) en daarna nog 4 hoofdstukken over gastheerschap, bier/wijn/cider cocktails, alcoholvrije alternatieven en garneringen.

Ik was ook wel erg benieuwd welke 12 flessen dan essentieel zijn in je kast.. 😉 Dat zijn: brandy, dry gin, jenever, donkere rum, witte rum, ryw whiskey, wodka, sinaasappellikeur, droge vermout, zoete vermout, aromatische bitters & sinaasappelbitters. Je hoeft natuurlijk niet van elke fles de duurste te nemen.. Pak gewoon een huismerk, dan valt de prijs ook super mee.

De 12 Bottle Bar - Cocktailboek voor de echte liefhebber!

Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat je zelf nog wel sapjes, siropen, suiker, melk, slagroom, vruchten etc erbij moeten kopen of maken. Achterin het boek is een hoofdstuk gewijd aan het zelf maken van allerlei siropen, garneringen, likeuren en grenadine.

De recepten worden afgewisseld met anekdotes, verhalen en geschiedenislessen over de verschillende ingrediënten, recepten en bereidingswijzen. De kleuren van het boek zijn vooral zwart, wit en rood wat het geheel een beetje saai maakt.

De 12 Bottle Bar - Cocktailboek voor de echte liefhebber!

Wisten jullie dat de Moscow Mule (wodka, limoen & gemberbier) bedacht is door de pr-mensen van Smirnoff wodka om wodka een beter imago te geven?

Voorbeelden van cocktails die in het boek staan zijn o.a.: Hawaiian punch (wel opletten, dit is een recept voor 12 drankjes), Death in the Gulf Stream, Opal, Corpse reviver shot, Fitzgerald en de Whiskey Buck.

De 12 Bottle Bar - Cocktailboek voor de echte liefhebber!

Jammer is dat er geen enkele foto van een cocktail in het boekje staat.. Bij cocktails denk ik altijd aan kleurrijk, verschillende soorten glaswerk, uitbundige garnering.. Helaas zie je daar niets van terug in dit boek.

Conclusie

Pluspunten:

  • Met 12 flessen mix je honderden verschillende cocktails & shots
  • Veel verschillende recepten
  • Leuke anekdotes en weetjes
  • Natuurlijk de klassiekers, maar ook veel nieuwe cocktailrecepten die ik nog niet kende

Minpunten:

  • Geen foto’s van cocktails
  • Beetje saai kleurgebruik qua print
  • Het register is nogal summier; er is alleen een alfabetische lijst van de recepten. Er is geen register van de gebruikte ingrediënten.

De 12 Bottle Bar is een boek voor de echte die-hard cocktaillover; ondanks de leuke anekdotes mis ik toch wel de mooie foto’s en kleurrijke opmaak van andere boeken over hetzelfde onderwerp.

Dit boek is beschikbaar gesteld door Uitgeverij Lannoo 

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.