Tip: FFP2 mondmasker

De meeste mensen zullen het onderhand wel meegekregen hebben; ook ik ben ten prooi gevallen aan het covid-19 virus. We zijn nu al bijna een jaar verder en nog steeds ben ik twee keer in de week bezig met revalidatietherapie en ben ik nog niet de oude qua concentratie en conditie. Ik had nooit gedacht dat ik na bijna een jaar nog steeds niet van mijn klachten af zou zijn. En ook ik ben niet onschendbaar; er zijn al meerdere gevallen bekend van mensen die voor een tweede keer besmet worden met covid. Des te belangrijker dus om ook nu nog mezelf goed te beschermen. Het FFP2 mondmasker helpt me daarbij.

Tip FFP2 mondmasker

Dit onderstaande filmpje van Thuisarts.nl geeft goed weer hoe het nu precies werkt met de overdracht van het virus.

Het belangrijkste is dus om vaak je handen te wassen, maar ook om te zorgen dat je zo min mogelijk in contact komt met kleine druppels (aerosolen) van andere mensen. Je ziet nog veel mensen in winkels met een sjaal lopen, maar volgens onderstaand schema werkt dat dus helemaal niet. Ook stoffen mondmaskers en de blauwe medische mondmaskers die je overal in de natuur tegenkomt (stop daar eens mee!) zijn goed genoeg om anderen te beschermen, maar beschermen jezelf dan minder goed. Een FFP2 mondmasker werkt dus het beste om jezelf én anderen te beschermen.

ffp2 maskers vergelijking

Maar wat is een FFP2 mondmasker nu precies?

FFP staat voor Filtering Facepiece Particle; ofwel een gezichtsmasker dat deeltjes filtert. Bij een stoffen of chirurgisch mondmasker bescherm je met name anderen voor grotere druppels. Echter houden ze kleine druppels (aerosolen) die grotere afstanden kunnen afleggen niet tegen. Ook kunnen deze nog via de zijkanten van het masker erlangs. Dit masker sluit helemaal hermetisch aan op je huid. Met een FFP2 mondmasker bescherm je jezelf en anderen doordat elke ademteug door het masker gaat en hiermee zowel grote als kleine druppels niet in je lichaam kunnen komen wat voor een besmetting van Corona zorgt. Het filter minimaal 94% van alle aerosolen/kleine druppeltjes in de lucht. In situaties zoals reizen in de trein, bezoek bij oma of de supermarkt wordt de kans op eigen besmetting of besmetting van anderen een stuk kleiner.

Wanneer draag ik een FFP2 mondmasker?

Net zoals de blauwe chirurgische maskers moet je een FFP2 mondmasker na één keer dragen weggooien. Ik heb ook een aantal stoffen mondkapjes die ik aan het eind van de dag in de wasmand gooi, maar die beschermen minder goed. Ik draag het FFP2 masker vooral op momenten dat ik in een afgesloten ruimte ben met veel mensen. Bijvoorbeeld de trein, bus of (wat het vaakst gebeurt) bij fysiotherapie. Het is wel iets lastiger sporten, maar we zijn toch al verplicht om een mondkapje op te doen, dan kan ik maar beter een veilige keus maken. Ook voor de andere mensen die ook bij de fysiotherapeut lopen.

Specificaties en kortingscode

 • Normale prijs online: €2 – €3 per stuk, bij GoedkoopFFP2.nl zijn ze maar €0,99 per stuk
 • Ontworpen voor optimale bescherming. Ontsluiten het gehele gezicht waardoor het mondkapje minimaal 94% van de aerosolen tegenhoudt, waaronder virusdeeltjes.
 • Hoog draagcomfort door luchtdoorlatend materiaal en zacht schuim bij de neusklem.
 • Alle maskers zijn CE gecertificeerd en geproduceerd volgens de Europese Norm (EN149: 2001 + A1: 2009)
 • Elk mondmasker is los verpakt.
 • Kortingscode voor 10% korting over gehele bestelling gebruik Ongewoonlekker op GoedkoopFFP2.nl

Wil je dus jezelf én andere beter beschermen tegen het coronavirus? Zet dan een FFP2 mondmasker op je gezichtje, dan weet je zeker dat je er zoveel mogelijk aan doet om verspreiding van dit pokkevirus tegen te gaan.


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met GoedkoopFFP2.nl, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Print Friendly, PDF & Email

2 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Yvonne schreef:

  Wij hebben deze maskers ook een keer gebruikt, maar ze stinken enorm, ik heb nog uren last van mijn longen gehad. Wat is jullie ervaring?

  1. Ongewoon lekker schreef:

   Oh, wat gek Yvonne, daar hebben wij nog geen last van gehad. Wellicht dat het ook ligt aan wie ze heeft gemaakt? Misschien is de stof behandeld met een andere stof?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.