Bourbon cocktail: Man o’ War

De Man o’ War cocktail is vernoemd naar één van de grootste renpaarden aller tijden, die 20 van de 21 races won waaraan hij deelnam. Hij won onder andere de prestigieuze wedstrijden de Preakness Stakes en de Belmont Stakes in 1920. Hij was de vader van War Admiral en de grootvader van Seabiscuit; het paard dat centraal stond in de drama-thrillerfilm uit 2003. En als je dan zo’n beroemd paard bent, dan verdien je wel je eigen cocktail!

Het is onduidelijk wie de Man o’ War-cocktail heeft bedacht, maar men denkt dat deze in het midden van de 20e eeuw is uitgevonden. De basis van de cocktail is bourbon; wellicht een kleine knipoog naar de staat Kentucky die bekend staat om de paardenraces en bourbon.

Bootje varen

De naam Wan o’ War klonk mij bekend in de oren omdat er een soort vaartuig is in de game Assassin’s Creed dat Man o’ War heet. En wat blijkt? Er heeft dus echt een soort schip bestaan met deze naam: De man-of-war/men-of-war/man o’ war was een uitdrukking van de Royal Navy voor een krachtig oorlogsschip met kanonnen en gebouwd tussen de de 16e en de 19e eeuw. Dit is de inspiratie geweest voor de garnering; een paard knutselen uit limoenschil leek me erg uitdagend, maar een klein ‘bootje’ is nog wel te doen.

Man o' War cocktail

Benodigdheden voor 1 Man o’ War cocktail

*De traditionele garnering voor een Man o’ War is een Luxardo Maraschino Cherry, maar wie heeft dat in de kast staan… :S

Bereidingswijze

Maak eerst de garnering:

  1. Snij een limoen door de helft
  2. Van 1 helft snij je met een dunschiller 3 stukjes schil; deze helft van de limoen kun je nu uitpersen voor het sap in de cocktail.
  3. Snij 2 van de schillen in lange rechthoeken, snij 1 schilletje als een soort vlaggetje.
  4. Prik de schilletjes limoen aan een cocktailprikker alsof het zeilen zijn en steek de prikker in de andere limoenhelft.
  5. Snij een klein stukje in en zet op de rand van het glas.
Man o' War cocktail

Maak nu de cocktail:

  1. Voeg bourbon, triple sec, zoete vermouth, limoensap en suikersiroop toe aan een shaker met ijs en schud tot goed gekoeld.
  2. Zeef in een gekoeld cocktailglas
  3. Garneer met het limoenbootje

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERE COCKTAILS:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.