Culi-tip: Het Eilandje van Antwerpen

Misschien zegt de term ‘het Eilandje’ je niet zo veel, maar bijna iedereen kent wel het kleine noordelijke havengebied net buiten het centrum van Antwerpen met het MAS museum. Dat heet dus officieel ‘het Eilandje’.. Wist ik ook niet! 😀 Weer wat geleerd… 😉

Hier op de kaart zie je ’t Eilandje:

Het Eilandje van Antwerpen

Onderin zie je het MAS (Museum Aan de Stroom) en eigenlijk het hele gebied daarboven valt onder ’t Eilandje. Wil je de massa’s toeristen in het centrum vermijden? Ga dan naar het Eilandje! Ik geef een aantal tips waarmee je het eilandje goed kunt verkennen. Ik focus me nu even op het gebied rondom het MAS.

MAS

Ik ga nog een apart artikel schrijven over het MAS, maar één goede tip die ik vast met jullie wil delen is het uitzicht. Je kan gratis naar de top van het museum (tot 24:00!) om vanaf het dak een prachtig uitzicht over de stad te krijgen. Wij gingen na het eten ook nog even naar boven om de stad en de haven bij nacht te zien. Prachtig!

Het Eilandje van Antwerpen - Uitzicht vanaf het MAS over Antwerpen

=> Meer info op www.mas.be/nl

De Burgerij

“Most likely the best burgers you will ever eat” Die kreet begroet ons al bij de deur; dat belooft wat! 😀

Het Eilandje van Antwerpen - De Burgerij

Er is in ieder geval genoeg keuze.. 😉 Burgers van rundvlees, van varken, kip, vis en ook veggieburgers staan op de kaart. Er is ook een speciale seizoensburger; toen wij er waren (jan 2017) was dat een burger van hertenvlees met witlof en cranberrysaus. Ik nam de Oink Oink; een burger van Ardeens varken met gerookt spek, sneetjes Bayonne, gebakken Parijse champignons, plakje zachte Maredsous kaas, frisse krulsla afgewerkt met een groene pepersaus. Met frietjes natuurlijk.. 😉

Het Eilandje van Antwerpen - De Burgerij

Wij vonden de Oink Oink allebei superlekker; de burger met hertenvlees was mhoa. Dus misschien niet “the best burgers you will ever eat”, maar mocht je in de buurt zijn voor een lekkere burger dan kan ik de Burgerij zeker aanbevelen.

=> Meer info op www.burgerij.be

Napo’s Quality Grill 

De naam is misschien misleidend (ik dacht snel aan een 13 in een dozijn grillrestaurant) maar Napo’s heeft een Mediterrane/Libanese/Midden-Oosterse inslag qua grillen. En een prachtig terras met uitzicht op het MAS.

Het Eilandje van Antwerpen - Napo's Quality Grill

Wij namen wat lekkere falafel vooraf met hummus en warm pitabrood, maar je had ook kunnen kiezen voor gegrilde champignons met feta, baba ganoush of een kopje linzensoep.

Het Eilandje van Antwerpen - Napo's Quality Grill

Als hoofdgerecht namen we de Meat Lovers voor 2 personen; en inderdaad de tafel stond vol met heerlijk gegrild varkensvlees, kip, kalkoen, salade, gegrilde ui & tomaat, frietjes en meer pitabrood.

Qua groenten was het misschien wat karig, maar het vlees (en daar kwamen we toch voor) was heerlijk mals en goed op smaak.

Het Eilandje van Antwerpen - Napo's Quality Grill

Onze buikjes zaten in ieder geval goed vol toen we hier weggingen… 😉

=> Meer info op www.napos.be

Balls & Glory

De ballentent van Wim Ballieu.. 😉 In 2012 startte Balls & Glory als pop-uplunchrestaurant in Gent, ondertussen is er een vestiging in Antwerpen, Brussel, Leuven en sinds kort ook in Eindhoven. Het concept is simpel; je kiest stamppot (stoemp op z’n Belgisch) of salade en kiest daarbij een gevulde gehaktbal. Ze hebben gehaktballen van varkensvlees, kip en vegetarisch. De vullingen van de ballen lopen uiteen van spinazie & zeewater, glutenvrije stroganoff tot tikka masala.

Het Eilandje van Antwerpen - Balls & Glory Het Eilandje van Antwerpen - Balls & Glory

=> Meer info op www.ballsnglory.be

MEER TIPS VOOR HEERLIJK ANTWERPEN

Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit alle leuke plekjes van ’t Eilandje. Gelukkig hebben de dames van de bekroonde Antwerpse foodblog Alle Dagen Honger hun tips voor Antwerpen gebundeld in het boek Heerlijk Antwerpen. Een culinaire gids om de lekkerste en leukste adresjes van Antwerpen te ontdekken.

Heerlijk Antwerpen de favoriete culinaire adressen van Alle Dagen Honger

Heerlijk Antwerpen de favoriete culinaire adressen van Alle Dagen Honger

Ik geef nog een paar van hun tips voor ’t Eilandje! 😀

Je zou bijvoorbeeld nog langs kunnen gaan bij Millevaches; een slagerij, rokerij, zouterij en rijperij in één! En je kan de koetjes al zien hangen vanaf de straat.. 😉

Het Eilandje van Antwerpen - Millevaches slagerij

Of ga eens langs bij de Bosbar; een artistiek huis en kunstwerkplaats. Naast kunst kan je hier ook terecht voor een een dagsoep, verse koffie uit eigen branderij of op zondag een ambachtelijk ontbijtje.

Heerlijk Antwerpen de favoriete culinaire adressen van Alle Dagen Honger

Klik op de link hieronder om boeken over Antwerpen gelijk te kopen!


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


ZIN IN NOG MEER België? ↓

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.