Eten en drinken rondom het Gardameer

Eten is een belangrijke bezigheid voor de Italianen. Vooral het diner is het dagelijkse hoogtepunt wat rond acht uur in de avond begint. Het ontbijt en lunch zijn eigenlijk tussendoortjes. Het Gardameer is bekend om zijn lokale specialiteiten zoals olijfolie, hammen, kaas, olijven en wijn. Het noordelijke deel van het Gardameer heeft meer centraal-Europese invloeden, terwijl het eten in het zuiden mediterraan is. Dat betekent meer vis, pasta en inktvis. Door het toerisme hebben veel restaurants de menukaart aangepast. Veel voorkomende gerechten zijn ham met meloen, carpaccio van zowel rundvlees als inktvis, pizza, spaghetti met tomatensaus of vleessaus en natuurlijk biefstuk.

Eten en drinken rondom het Gardameer

Restaurants

Rondom het Gardameer zijn er eigenlijk twee soorten restaurants; het toeristenrestaurant en een authentiek Italiaans restaurant. De openstelling is ook wezenlijk anders. Zijn de restaurants voor de toeristen doorlopend geopend; de authentieke restaurants zijn uitsluitend geopend tijdens lunch- en dinertijd. De menukaarten zijn voor de toeristen aangepast. Voor authentiek en lokaal eten moet je bij de specifieke Italiaanse keuken zijn. Een goede indicatie zijn de gasten in een restaurant. Zijn het Italianen dan weet je dat de menu’s niet alleen goed zijn, maar ook typisch Italiaans.

Eten en drinken rondom het Gardameer

Koffie

Het Italiaanse diner is voor Nederlanders vrij uitgebreid. Vier gangen is eigenlijk vrij gebruikelijk: eerst het voorgerecht, dan de primo wat vrijwel altijd pasta of risotto is. Vervolgens de secondo of het hoofdgerecht van vlees of vis. Een zoet nagerecht wordt na het hoofdgerecht gegeten. Het diner wordt afgesloten met een koffie. Italië is natuurlijk een koffieland bij uitstek. Hier gaat het niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit van de koffie.

Eten en drinken rondom het Gardameer

moeilijk kiezen

Restaurants zijn er volop. Er zijn honderden, waarschijnlijk zelfs meer dan duizend eetgelegenheden rondom het Gardameer. In ieder stadje zijn er wel een aantal leuke restaurants. Vlak bij de camping Bella Italia ligt het historische plaatsje Peschiera del Garda. Het telt ruim 10.000 inwoners, maar heeft meer dan 100 eetgelegenheden. Op internet zijn reviews te vinden van restaurants en top tien lijsten van de beste restaurants.

Slapen

Bij verblijf op Bella Italia hoef je de camping niet uit. Er zijn verschillende restaurants en pizzeria’s. Reserveren bij Camping Bella Italia is gewenst. Dit is trouwens altijd verstandig zeker in het hoofdseizoen; de goede restaurants zijn dan al vaak volgeboekt.


Elke week de nieuwste recepten en reisartikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


NOG MEER ITALIË ↓

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.