Biercocktails op de kaart bij Mercure

Mercure Hotel is een stapje verder gegaan in zijn horecaconcept. Samen met brouwerijen uit de omgeving zijn lokale bieren verwerkt in eigen biercocktails. Mercure Hotels staan bekend om de verbondenheid met de lokale omgeving. En met het uitbreiden van de cocktailkaart met biercocktails in samenwerking met lokale brouwerijen wordt dat nog eens extra benadrukt.

Bierervaring

Mercure biedt zijn gasten al langer een ruime diversiteit aan lokale bieren aan en wilde deze bierervaring verder uitbreiden. Shanna Holthaus, Head Of Marketing Benelux bij Accor: “Biercocktails lijken op het eerste zicht misschien vreemd, maar ze zijn volgens bierkenners echt the next big thing in bierland. Mercure is een merk dat bekend staat om zijn link met lokale biertjes en we wilden nu iets nieuws en creatiefs bedenken voor onze gasten. De verschillende biercocktails staan voor ons voor gezelligheid, lokale verbondenheid en het culinaire, elementen die belangrijk zijn voor het merk en die onze gasten verwachten in de hotels.”

Biercocktails op de kaart bij Mercure - Biergarita met Heineken
Biergarita met Heineken
Een biergarita en een witte monnik

Er doen in totaal elf Mercure Hotels in Nederland en België mee aan deze actie. Als je in Amsterdam bent, kun je er niet omheen; Heineken. In de Biergarita is het bekendste bier van Nederland te proeven. De Biergarita doet denken aan een Margarita, een licht zurige verfrissende klassieke cocktail. En bij de Campbierie wordt het bittere van een Campari gecombineerd met IJwit van brouwerij ’t IJ. IJwit geeft de cocktail smaken van verschillende kruiden en citrus. Bij het Mercure Hotel Tilburg Centrum vind je The White Monk, een verfrissende biercocktail met La Trappe witbier, arancello (limoncello van sinaasappelen), gembersiroop en limoensap. En aan de Belgische kust in Blankenberge kun je je tegoed doen aan heerlijke Kriojito biercocktails (check de link voor het recept) met bruine rum en kriekenbier.

Biercocktails & Spijs

In het souterrain van Mercure Tilburg Centrum zit restaurant Taste!; één van de beste restaurants van Tilburg. Hier pairen ze hun biercocktails met waanzinnige gerechten. Er is geen kaart, maar je besteld een 3-, 4-, 5-, 6- of 7-gangen menu en geeft door wat je niet zo lekker vindt. En dan kan het feest beginnen! Denk aan knapperig buikspek met schuim van aardappel en zoetzure komkommer, heerlijk malse tonijntartaar met dashi, rettich een een marshmallow van soja of ga voor een lekker stukje wild: hert met kweepeer, verschillende structuren bier en pastinaak. Met natuurlijk bijpassende biercocktails!

Biercocktails bij Mercure - White Monk bij Taste! in Tilburg Biercocktails bij Mercure - White Monk bij Taste! in Tilburg Biercocktails bij Mercure - White Monk bij Taste! in Tilburg


Elke week de nieuwste recepten en reisartikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


zin in nog meer cocktails? ↓

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Mercure Hotels, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.