Kriojito biercocktail

Misschien had je het artikel over de Biercocktails van Mercure Hotel al gelezen? Niet? Dan moet je dat nog even doen; er zijn namelijk elf hotels in Nederland en België die een eigen biercocktail hebben bedacht, in samenwerking met een lokale brouwerij. Ik deel met jullie hier het recept voor de Kriojito; de biercocktail van Mercure Blankenberge aan de Belgische kust.

Kriojito biercocktail

benodigdheden voor 1 biercocktail:
 • 20 ml bruine rum
 • 1 eetlepel rietsuiker
 • 2 partjes limoen
 • een klein handje muntblaadjes
 • 1 Belle-Vue Kriek bier
 • crushed ijs
 • muntblaadjes voor garnering
bereidingswijze:
 1. Gebruik voor deze cocktail een stevig glas met stevige onderkant om in te muddlen (stampen). Je moet namelijk goed muddlen om alle smaken te mengen, belangrijk dat je hier een goed glas voor hebt. Zet ook alvast crushed ice klaar.
 2. Begin eerst met 2 barlepels rietsuiker en de limoenpartjes in het glas te doen. En muddle dit in het glas.
 3. Nu pak je de muntblaadjes. Voor je deze in het glas doet sla je deze in de palm van je hand. Je ruikt meteen het aroma dat vrij komt.
 4. Hierna neem je 4-5 muntblaadjes die je in het glas doet. Smeer ook de rand van je glas in met munt zodat je ook hier extra muntsmaak krijgt. Let op de munt muddle je dus niet mee.
 5. Voeg nu 20 ml bruine rum toe. 
 6. Voeg crushed ice toe en nu roer je met je barlepel alles door elkaar zodat het goed mengt. Let erop dat de limoentjes en de munt mooi zweven in je glas en niet onderin blijven liggen.
 7. Top nu de cocktail af met het kriekbier.
 8. Garneer met een topje munt.

Elke week de nieuwste recepten en reisartikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


ZIN IN NOG MEER COCKTAILS? ↓

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Mercure Hotels, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.