De beste nieuwe cocktailbar 2019: Bricks “Hooch & Brew”

Het grote woord is eruit: Bricks “Hooch & Brew” is door Esquire Nederland uitgeroepen tot ‘Beste Nieuwe Cocktailbar 2019’! En natuurlijk helemaal verdiend voor Eddy, Alice en Caco. 

cocktail in Den Haag

Bricks “Hooch & Brew” bestaat pas sinds eind februari, maar heeft nu al een grote stempel gedrukt op de Haagse cocktailscène. Bricks “Hooch & Brew”, kortweg Bricks, is het geesteskind van Edsun ‘Sir Eddy’ Trenidad. De goedlachse bartender bracht zijn jeugd door op Bonaire, woonde daarna een aantal jaar in de States, waar hij het vak leerde in Chicago, en runt sinds een half jaar met Amerikaanse bescheidenheid deze stoere cocktailbar.

De beste nieuwe cocktailbar 2019: Bricks “Hooch & Brew” De beste nieuwe cocktailbar 2019: Bricks “Hooch & Brew” De beste nieuwe cocktailbar 2019: Bricks “Hooch & Brew”

Bricks werkt zonder menu. Eddy, Alice en Caco bedenken je cocktail on the spot. Waarom? Eddy: “‘Gasten uit Den Haag drinken vooral wat ze kennen: Piña colada, Sex on the Beach of Pornstar Martini. Zelfs met een uitgebreide menukaart vallen ze vaak terug op oude keuzes.”. Dus lekker uit je comfort zone cocktails drinken dus. Duurzaamheid is belangrijk; rietjes zijn van metaal of bamboe en achter in de zaak staat een groot kruidenrek met zelf geteelde kruiden. Ook de schillen van citrusvruchten worden hergebruikt tot poeders, shrubs en siropen. Goed bezig!

cocktailtime

En mocht je een beetje trek gekregen hebben, achter het stenen muurtje zit restaurant Meatcave. Dit restaurant is gespecialiseerd in vlees en werkt ook niet met een menu. Je vertelt wat je lekker vindt en de chef gaat voor je aan de slag. Nadeel is (ook bij Bricks) dat je niet precies weet wat de schade gaat worden op de rekening.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Wil je meer lezen over haagse cocktailbars?

>> De 8 tofste cocktailbars van Den Haag

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.