Couture van Balvenie whisky vaten & de nieuwe Glenrothes Soleo

Er is een hoop gebeurt op het gebied van sterke drank in Nederland; ik pik er voor jullie even twee evenementen uit: Fashion / Couture gemaakt van oude vaten Balvenie whisky en de nieuwe serie Glenrothes Soleo.

The Balvenie

Ter ere van de lancering van haar DoubleWood Aged 25 Years, zocht whiskymerk The Balvenie de samenwerking op met fashion designer Winde Rienstra en Bar The Tailor. Geïnspireerd door het vakmanschap van The Balvenie, ontwierp Rienstra een uniek stuk couture, met het hout van de whiskyvaten als basis. Het ontwerp wordt tentoongesteld in Bar The Tailor van het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam, waar de nieuwe whisky uiteraard ook geserveerd wordt.

A post shared by Bram Kaplan (@bramkaplan) on

Winde Rienstra

The Balvenie distilleert haar whisky met passie en vakmanschap; waarden die het merk in alles uitdraagt. Nieuwsgierig naar vakmanschap in andere vakgebieden, nodigde The Balvenie fashion designer Winde Rienstra uit om hun Schotse distilleerderij te bezoeken en zich te laten inspireren voor een nieuw ontwerp. Rienstra selecteerde hier twee whiskyvaten, die eerder werden gebruikt in het rijpingsproces van The Balvenie DoubleWood Aged 25 Years. Het hout van deze vaten vormt de basis voor het unieke stuk couture dat zij heeft vervaardigd.

Couture van Balvenie whisky vaten & de nieuwe Glenrothes Soleo
©KIRSTENVANSANTEN

Winde Rienstra: “De jurk die ik heb ontworpen is opgebouwd uit onderdelen van whiskyvaten, de duigen zijn zo verzaagd en bewerkt dat er een prachtig lijnenspel ontstaat in het ontwerp. Ik werd enorm aangetrokken door de verkleuringen van de hoepels op de duigen, de roest geeft een bijzondere tekening aan het hout. Toen ik dat zag wist ik dat ik daar iets mee wilde doen”.

Bar The Tailor

Het designerstuk zal te bewonderen zijn in Bar The Tailor, die vorig jaar nog is verkozen tot beste hotelbar in Amsterdam. Een toepasselijke plek, waar in de 19e eeuw de jonge kleermaker A.W. Krasnapolsky de basis legde voor het prestigieuze en wereldbekende hotel. In de bar van het hotel komen mode, vakmanschap en whisky samen en staat the perfect serve centraal. The Balvenie DoubleWood Aged 25 Years is hier zowel per glas, als per fles verkrijgbaar voor een exclusieve whisky ervaring.

Glenrothes Soleo collection

Whisky met de Andalusische zon als inspiratiebron en millennials als doelgroep? The Glenrothes deed het met de lancering van haar vernieuwde Soleo Collectie. Een kleurrijke serie van 4 single malt whisky’s uit de Schotse Speyside. De Andalusische zon laat de druif transformeren; zowel in smaak, als in kleurenpalet. Dit proces ligt ten grondslag voor de smaak van de whisky, voor haar kleurrijke, iconische, ronde flessen én was tevens de basis voor het lanceringsevent.

Couture van Balvenie whisky vaten & de nieuwe Glenrothes Soleo

Zien, horen en proeven

Geïnspireerd door de eigen smaken van elke whisky werden de smaakzintuigen versterkt door het activeren van de andere zintuigen. Zien, horen en proeven stond hierbij centraal. De lancering begon met de lichtere the Glenrothes 10YO. Om vervolgens door te stromen naar de oranje setting waar men kennismaakte met de klassieke the Glenrothes 12YO. Hierna onderging men afterdinner ontspanning in de rode bioscoopzaal. Om de avond af te sluiten met de rijke The Glenrothes 18YO, waarin de complexe smaken van deze whisky volledig tot hun recht kwamen in de paarse ruimte, gevuld met muziek en fantasie.

Couture van Balvenie whisky vaten & de nieuwe Glenrothes Soleo


Dit artikel is tot stand gekomen met de persberichten van Mediaxplain*


Ook lekker om te lezen:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.