Craft Room Biercafé Zagreb

on

Ondanks dat Kroatië steeds meer en meer een wijnland aan het worden is, houden de inwoners nog steeds heel veel van bier. En net als in de rest van Europa steken de microbrouwerijen de kop op in de grote steden.

Een leuke plek om in Zagreb de bieren van deze kleine brouwerijen te kunnen proeven is de Craft Room, de straat in achter het centrale marktplein (Tržnica Dolac).

Craft Room biercafé Zagreb

Van buiten ziet de Craft Room er niet zo bijzonder uit, we waren er bijna voorbij gelopen…

Craft Room biercafé Zagreb

Het interieur

Van binnen ziet het er heel quirky, schoon en nieuw uit. De Craft Room bestaat ook pas sinds 2015 horen we van de bartender. Het interieur bestaat uit geweien, geschilderde ledematen van paspoppen, jachtattributen, opgezette beestjes aan de muur, geweren en zo verder.

Craft Room biercafé Zagreb Craft Room biercafé Zagreb Craft Room biercafé Zagreb

Het is een open frisse tent met lage tafeltjes met stoelen, hoge tafels met barkrukken en ook wat plekjes aan de bar. Soms kunnen biercafé’s een beetje smoezelig aandoen, maar dat is hier zeker niet het geval!

Wat is er te drinken

Craft Room biercafé Zagreb

Ze bieden 13 bieren van tap en dan nog een selectie bier op fles. Naast de Kroatische brouwerijen staan er ook een paar internationale namen zoals Brewdog (uit Schotland) en Höfbrau uit Munchen bij.

Wij bestellen eerst een klein proeverijtje van 3 Kroatische bieren (van links naar rechts): de Medvedgrad Pivo Barley wine (10,3%), de Križevačko Svijetlo (5,0%) en de Pulfer Pale Ale (5,4%).

Craft Room biercafé Zagreb

Ik ben niet zo’n ontzettende IPA drinker, en het middelste biertje was best wel heftig in z’n hop. Franz zou hem heerlijk hebben gevonden! 😉 De Barley wine was wel echt superlekker.

Om af te sluiten nam ik nog een glas Nova Runda Fireball (een wat zachtere IPA met 6,2% alcohol).

Craft Room biercafé Zagreb

Prijzen

Qua prijzen zit je omgerekend ongeveer tussen de €2 (goedkoopste 0,5L van de tap) en de €6,60 (duurste 0,5L van de tap). Hele schappelijke prijzen dus! 😀

Eten

Je kan er ook eten (wij waren er alleen voor een drankje), maar op de menukaart staan allerlei verschillende gerechten; van burgers met vlees tot vegan pasta’s.

Conclusie

Ben je een speciaalbierliefhebber en in Zagreb dan kan ik de Craft Room zeker aanbevelen! Met zulke prijzen kan je je hier wel de hele avond vermaken. Maar daar denk je dan vast de volgende ochtend anders over… 😉

Kijk voor meer info op: www.facebook.com/craftroombeer/

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.