5x bier drinken in de biertuinen van Praag

Niets zo lekker als chillen in het park met een biertje! En als je toevallig in Praag bent, kost dat biertje dan ook weer geen drol! 😛 Ik zette de 5 leukste/tofste/bierigste biertuinen voor je op een rijtje!

Letná Beer garden

Letná Beer Garden, in de hippe wijk Praag 7, is de bekendste en populairste biertuin van Praag. Niet alleen vanwege de koude Pilsner Urquells of Gambrinusus, maar vooral vanwege het spectacualaire uitzicht over de stad. Er zijn diverse standjes waar je bier kunt kopen en er is ook wat te knabbelen in de vorm van pizza, snacks en gegrilde kolbasa (worst).

Biertuinen in Praag - Letna - Mijn Praag Tours
Letná Beer Garden – Fotograaf: Mijn Praag Tours ©CzechTourism

Vyletná Beer Garden

Geen plek bij de biertuin in Letná? Slechts enkele stappen verwijderd van Letná Beer Garden ligt Vyletná en het is zeker geen slecht alternatief voor Letná. Bernard is het speciaalbier dat wordt geschonken, er zijn hangmatten, een tuin, een pingpongtafel en een scherm waar sportwedstrijden op worden vertoond. Daarnaast is het een non-profit organisatie en steun je voor de renovatie van het clubhuis van de tennisvereniging.

Riegrovy Sady Beer Garden

Riegrovy Sady Beer Garden is de grootste biertuin (wel 1300 mensen tegelijk!) in Praag, midden in het Riegrovy sady Park. Het bier zit hier in echt glaswerk (de meeste biertuinen serveren hun bier in plastic) en er zijn klassieke Tsjechiesche snacks als kolbasa (de worst) en nakládaný hermelín, gemarineerde camembert. Verder hebben ze gemiddeld 3 bieren van tap en een ook een groot scherm waar sportwedstrijden op worden uitgezonden.

Biertuinen in Praag - Riegrovy Sady Beergarten - Mijn Praag Tours
Riegrovy Sady – Fotograaf: Mijn Praag Tours ©CzechTourism

Tiskárna na vzduchu

Deze minder bekende biertuin ligt in het grootste park van Praag: Stromovka Park. Het is een levendige plek met veel culturele evenementen zoals muziekoptredens, openluchtbioscoop en foodfestivals. In Stromovka Park is er altijd iets te doen en als bonus hebben ze op de tap één van de beste Tsjechische microbrouwerij speciaalbieren: Polička.

Biertuinen in Praag - Tiskárna na vzduchu - Karel Foř
Tiskárna na vzduchu – Fotograaf: Karel Foř ©CzechTourism

Parukářka Beergarden

In het hart van de wijk Žižkov op een heuvel in het kleine park Parukářka vind je de Parukářka Beergarden. Je hebt hier uitzicht op de Burcht van Praag, de daken van de wijk en de niet te missen televisietoren. Er zijn een aantal picknicktafels en er is een overdekte pub met af en toe livemuziek. Er is niet veel plek om aan een tafel te zitten, maar neem gerust je eigen picknickkleed mee en plof ergens in het park neer.


Voor meer praktische en interessante informatie over Tsjechië kijk je op www.czechtourism.com.

Disclaimer


Ook lekker bierig:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.