Advocaat cocktail: Fluffy Duck

Eigenlijk gek dat advocaat zo’n ouderwets imago heeft, want het is gewoon heel lekker! En ja, het is nog steeds populair bij onze oudere medemensen met een dotje slagroom, maar wist je dat je er onder andere ook hele lekkere cocktails mee kan maken? Zo heb ik al een cocktail met advocaat en licor43, heb ik zelf advocaat gemaakt, advocaat fudge, panna cotta met advocaat, advocaat cupcakes met haagse hopjes en een klassieke rijstevlaai met advocaat gemaakt. Misschien ben je nog niet bekend met de Fluffy Duck cocktail, maar deze gaat hier zeker vaker gemaakt worden!

Advocaat cocktail Fluffy Duck met Hendrick's NEPTUNIA Gin

Hendrick’s NEPTUNIA

De Fluffy Duck is een cocktail met advocaat, maar ook gin is een belangrijk component; want met zoveel verschillende soorten gin op de markt, welke is nu het lekkerst in je cocktail? Hendrick’s NEPTUNIA is de nieuwste limited edition gin van Master distiller Lesley Gracie; met de originele Hendrick’s Gin als basis (met de kenmerkende essences van komkommer en roos) maar nu aangevuld met een blend van maritieme botanicals die de gin een licht ziltige afdronk geven. Dat ziltige werkt heel goed in een Fluffy Duck omdat je al best veel zoete tonen hebt door de advocaat; dan geeft deze iets ziltige gin mooi balans.

Hendrick’s NEPTUNIA brengt niet alleen een ode aan de zee in een fles, maar gaat daarnaast de samenwerking aan met Project Seagrass. Project Seagrass helpt wereldwijd zeegrasweiden en mariene biodiversiteit te herstellen en te beschermen. En dat is belangrijk, want op de bodem van de zee bieden weiden van zeegras bescherming en voedsel aan ontelbaar veel diersoorten én slaan ze miljoenen tonnen CO2 op. Het slechte nieuws is dat de afgelopen 40 jaar bijna een derde van het zeegras wereldwijd verdwenen is. Overal waar Hendrick’s NEPTUNIA geschonken en gedronken wordt zullen er lokale projecten worden opgezet om het onzichtbare zichtbaar te maken.

Hendrick's Neptunia Bottlea

Benodigdheden voor 1 Fluffy Duck

Bereidingswijze

  1. Doe de advocaat, gin, triple sec en gezeefd sinaasappelsap (je wilt niet straks van die vezels sinaasappel in je cocktail) in een shaker met ijs en shake goed voor ± 15 seconden.
  2. Zeef in een glas* met vers ijs
  3. Top af met het sodawater
  4. Garneer je Fluffy Duck met een (schone) badeend of een stukje sinaasappel

*Dit bijzondere glas is van het merk RCR Cristalleria serie Gipsy en is verkrijgbaar via de website www.jaspers-tabletop.nl.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERE COCKTAILS:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.