Review: De mooiste dorpen van Frankrijk

on

Het is natuurlijk heel praktisch om met de enorme snelwegen die Frankrijk heeft, door het land te crossen. Maar nog veel leuker is het om van die snelweg af te gaan en de kleine paadjes te volgen! Pittoreske dorpjes met kronkelige straatjes en schattige kruidenierswinkels. Iedereen heeft gelijk een beeld bij een Frans dorpje. In deze reisgids van Michelin zijn de 250 mooiste dorpen van Frankrijk handig gecategoriseerd, zodat je geen enkel prachtig dorpje meer hoeft te missen.

Review: De mooiste dorpen van Frankrijk (Michelin)

Het boek is onderverdeeld in 8 hoofdstukken die de verschillende regio’s voorstellen. Binnen elk van de regio’s staan de mooiste dorpen per departement alfabetisch gegroepeerd en ook binnen het departement worden de dorpen in alfabetische volgorde beschreven.

Review: De mooiste dorpen van Frankrijk (Michelin)

Elk besproken dorp heeft minimaal één pagina, één foto en tips wat te doen in het dorp met contactgegevens en bijvoorbeeld een website. De dorpen hebben naast de titel ook één, twee of drie rode sterren staan waarmee de ‘mooiheid’ van het dorp wordt aangegeven. Aan het begin van elke regio (hoofdstuk) is er een kaart van de regio met daarop de beschreven dorpen. Helaas is het boek redelijk strak gebonden waardoor de kaarten niet mooi overkomen in het midden van de vouw.

Review: De mooiste dorpen van Frankrijk (Michelin)

Ook fijn is dat Corsica niet vergeten is; een eiland dat nog steeds hoog op ons verlanglijstje staat om te bezoeken! En ondanks dat het boek is samengesteld door Michelin, staan er bijna geen tips voor eetadresjes in.

Review: De mooiste dorpen van Frankrijk (Michelin)

CONCLUSIE

Pluspunten:

  • Leuke tips
  • Veel kleurenfoto’s
  • Ook Corsica erbij

Minpunten: 

  • Door de binding komen de kaartjes niet lekker over

De mooiste dorpen van Frankrijk is een fijn boek om je vast lekker voor te bereiden op de vakantie die gaat komen. Je hoeft natuurlijk niet alle dorpjes te bezoeken, maar je krijgt zo wel heel veel ideeën wat je kunt gaan doen.

Nederlands | Druk: 1 | 9789401458153 | april 2019 | Paperback | 416 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Lannoo.

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen! 


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Meer lezen over frankrijk? ↓

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.