Bourbon cocktail: Mint Julep cocktail

De Mint Julep is een iconische bourboncocktail die je zeker niet mag missen. Dit recept is ongelooflijk eenvoudig; iedereen kan thuis een geweldige Mint Julep maken en je hebt maar vier ingrediënten (+ ijs) nodig.

Afgezien van de bourbon, suiker, munt en Angostura bitters, is de enige andere vereiste voor dit drankje crushed ijs. Gewone ijsblokjes zullen niet hetzelfde effect hebben, dus doe ze in een schone theedoek en sla er lekker op los met een deegroller. Traditioneel worden Mint Juleps geserveerd in zilveren of tinnen bekers en worden ze vastgehouden aan het handvat of de rand, zodat de beker goed koud blijft. Maar hij is net zo lekker in een gewoon glas.. 😉

De cocktail is bekend geworden dankzij de Kentucky Derby; op de eerste zaterdag van mei worden er zo’n 80.000 juleps geserveerd in Churchill Downs in Louisville. Wacht niet op die gelegenheid, want dit drankje is elke dag van het jaar fantastisch!

Mint Julep cocktail
Benodigdheden voor 1 Mint Julep:
  • 70 ml bourbon
  • 30 ml suikersiroop of 1 eetlepel gewone suiker
  • 5-6 muntblaadjes* + mooi munttopje voor garnering
  • 2 dashes Angostura bitter
  • crushed ijs

*Ik heb de suiker en losse munt vervangen door muntsiroop; doe 100 gram suiker + 100 gram water + een hand muntblaadjes in een pannetje en verwarm tot de suiker is opgelost. Laat 10 minuten op het kleinste vuur pruttelen, zet uit en laat afkoelen. Zeef in een met kokend water omgespoelde fles en bewaar in de koelkast. Gebruik voor deze cocktail 1 eetlepel muntsiroop per persoon.

Bereidingswijze:
  1. Muddle in een tinnen beker (of een gewoon tumbler glas) de munt en suiker
  2. Gooi het glas tot ongeveer de helft vol met crushed ijs
  3. Giet de bourbon erbij en roer even goed door
  4. Vul het glas tot de rand met meer crushed ijs
  5. Garneer je Mint Julep met een takje munt en een paar dashes Angostura.

Elke week de nieuwste recepten en reisartikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


NOG MEER COCKTAILS ↓

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.