Alles over de nieuwe single malt Franse whisky Ninkasi

Schotland pas maar op, want het Franse whiskymerk Ninkasi heeft de afgelopen jaren een grote opmars gemaakt. Maar hoe is het merk tot stand gekomen, hoe smaakt het en hoe kun je deze Franse whisky verwerken in een smakelijke cocktail? Ik vertel het je!

Franse single malt whisky Ninkasi

De geschiedenis van Ninkasi

In 1995 raakte Christophe Fargier geïnspireerd door het Micro Brewery concept in de Verenigde Staten. Hij begon daarop met de ontwikkeling van Ninkasi, een project dat bestaat uit een brouwerij, restaurant en concertgebouw. Door de uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van het brouwproces, kon Ninkasi in 2018 haar eerste single malt whisky op de markt brengen. De naam Ninkasi werd gekozen voor het merk, naar de oude Sumerische godin van bier en alcoholische dranken.

In Lyon, een centrum van brouwtraditie in de 19e eeuw, werd in 1997 het Ninkasi-project gestart met de oprichting van Ninkasi Gerland: een brasserie, bar-restaurant en café-concertpodium. In 2014 richtte de Ninkasi-groep haar eigen bierfabriek op in Tarare (Rhône) en twee jaar later volgde de oprichting van de Ninkasi-distilleerderij naast de brouwerij.

Whisky, Bier, Muziek & Burgers

Bij Ninkasi zitten ze niet stil; na zich te hebben ontwikkeld in de regio Auvergne-Rhône-Alpes, opende Ninkasi in zijn eerste bar in Dijon (Bourgogne) en Rouen (Normandië). Er zijn nu maar liefst 24 vestigingen, over heel Frankrijk. Muziek en Burgers staan naast de whisky en het bier centraal, dus kijk vooral niet gek op als er opeens een band of dj begint te spelen. Dus kijk eens op hun website of er misschien op jouw vakantie locatie dit jaar een Ninkasi vestiging zit.

ninkasi burgers
Bron: Ninkasi Facebook

Smaakprofiel

Ninkasi’s whisky’s hebben een unieke smaak die het beste kan worden omschreven als een combinatie van de rijke, volle smaak van Schotse whisky en de subtiele, verfijnde smaken van Franse cognac. Het merk gebruikt Franse gerst en water uit de granieten bergen van de Beaujolais om haar whisky’s te maken. Deze blend van whisky rijpt op nieuwe Franse eikenhouten ex-chardonnay vaten en ex-viognier vaten.

Deze unieke combinatie van ingrediënten en rijping zorgt voor een bijzondere smaak die zowel whiskydrinkers als cognacdrinkers zal aanspreken. Ninkasi’s whisky’s hebben tonen van vanille, karamel en honing, gecombineerd met subtiele fruitige en kruidige noten.

Cocktailrecept

Ik wilde voor deze whiskycocktail teruggrijpen naar producten die voor mij heel Frans aanvoelen. Zo kwam ik bij appelsap, en triple sec terecht. De combinatie met de whisky is fris, maar toch ook boozy en ik houd daar wel van in mijn cocktails. Ik hoop jij ook!

Alles over de nieuwe single malt Franse whisky Ninkasi

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

  1. Doe de alle ingrediënten in een shaker met veel ijsblokjes
  2. Shake hard voor ± 15 seconden
  3. Strain in een gekoeld glas
  4. Garneer met een schijfje appel
  5. Enjoy!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met De Monnik Dranken, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERE COCKTAILS:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.