Nieuw: Hendrick’s Gin Flora Adora

Oproep aan alle gin-liefhebbers! De nieuwste toevoeging aan het Hendrick’s Gin Cabinet of Curiosities is gearriveerd. Flora Adora, de vierde release in de beperkte portfolio die het eigenaardige viert en verwondering wekt. Master Distiller van Hendrick’s Gin, Lesley Gracie, vertelt dat ze met Cabinet of Curiosities voortdurend innovatie, intriges en experimenten binnen het merk Hendrick’s wil stimuleren om nieuwe consumenten in de wondere wereld van gin te brengen.

Nieuw Hendrick's Gin Flora Adora

Een verleidelijk bloemenboeket

Flora Adora begint met een basis van Hendrick’s Gin, die bestaat uit 11 gedroogde botanicals, gedistilleerd in twee ongelijksoortige stills en afgewerkt met roos en komkommer. Maar wat het onderscheidt van eerdere Cabinet-releases, is de toevoeging van “een geheime mix” van plantaardige ingrediënten die er bovenop is gelegd. Volgens Gracie is Flora Adora een verleidelijk bloemenboeket met een fris kruidig karakter dat de klassieke jeneverbes en koriander van Hendrick’s verlengt met “weelderig groen en heerlijk diepe, zoete bloemenkenmerken.”

Gracie bracht tijd door in de tuin en keek naar nectarminnende bestuivers die aan het spelen waren en herkende de stengels waar bijen en vlinders het meest naar op zoek waren. “Ik was gefascineerd om te zien hoe bestuivers zich meer op sommige planten vestigden dan op andere, en het zijn deze bloemen die ik zorgvuldig heb geselecteerd om deze botanische mix te creëren”, benadrukt ze.

Dit is niet de eerste keer dat Hendrick’s een op bloemen geïnspireerde gin heeft uitgebracht; de eerste Cabinet-release in 2019, Midsummer Solstice, toonde een frisse, naar citrus neigende bloemengeur. Flora Adora is echter uniek in zijn zoetheid en kruidenboeket, wat zeker in de smaak zal vallen bij ginliefhebbers die op zoek zijn naar iets nieuws.

Nieuw Hendrick's Gin Flora Adora

Scheikunde proefje

Wat maakt het Rariteitenkabinet zo bijzonder? Voor Gracie is het een kans om te spelen in haar lab in het Hendrick’s Gin Palace en plezier te beleven aan het experimenteren met verschillende smaakcombinaties. Het gaat erom een rijke, zintuiglijke herinnering tot leven te brengen in vloeibare vorm, of het nu gaat om inspiratie door hoe nectar-liefhebbende vliegende vrienden langer op bepaalde bloemen lijken te blijven hangen dan op andere met Hendrick’s Gin Flora Adora, of om de magie van de zee en de ruige kust van Ayrshire komt tot leven in een glas met Hendrick’s Neptunia.

Als Master Distiller met een achtergrond in scheikunde kijkt Gracie altijd naar de wetenschap van het creëren van smaken. Ze is gefascineerd door hoe een enkele smaak heel anders kan worden gewaardeerd in combinatie met een andere en welke combinatie van plantaardige ingrediënten nodig is om een boeket van smaken te creëren. Voor haar is het leuke deel de magie en het mysterie van het blenden.

Lesley Gracie, Hendrick's Gin's Master Distiller

Verkrijgbaarheid

De nieuwe Hendrick’s Gin Flora Adora is onder andere verkrijgbaar via de slijters van Gall & Gall en online te bestellen via de Gall & Gall webshop.

Alle afbeeldingen komen van www.facebook.com/hendricksgin.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER GIN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.