Alles over de Singapore Sling cocktail

Eén van de meest iconische cocktails ter wereld: de Singapore Sling. Deze cocktail is een absolute klassieker en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw. In dit artikel wil ik jullie meer vertellen over de geschiedenis van deze legendarische cocktail, en ik zal jullie ook het originele recept en de bereidingswijze geven.

Alles over de Singapore Sling cocktail

De geschiedenis van de Singapore Sling

De Singapore Sling werd voor het eerst gemaakt in 1915 in de Long Bar van het Raffles Hotel in Singapore. De cocktail werd uitgevonden door de barman Ngiam Tong Boon, die op zoek was naar een verfrissende cocktail voor de lokale Britse kolonisten. De cocktail was meteen een groot succes en werd al snel een populaire drank onder de elite van Singapore.

De Singapore Sling werd oorspronkelijk gemaakt met gin, Cointreau, Benedictine, ananassap, limoensap, grenadinesiroop, Angostura bitters en sodawater. Het drankje werd geserveerd in een hoge glazen beker met een schijfje ananas en eventueel een cocktailkersje als garnering.

In de jaren 1930 werd de Singapore Sling wereldwijd populair, dankzij de vele toeristen die het Raffles Hotel bezochten. Tegenwoordig wordt de Singapore Sling over de hele wereld geserveerd, hoewel het originele recept vaak is aangepast.

Singapore

Het originele Singapore Sling recept

Nu we de geschiedenis van de Singapore Sling hebben besproken, is het tijd om het originele recept te delen. Hier is het recept voor de Singapore Sling zoals het werd gemaakt in de Long Bar van het Raffles Hotel in 1915. De foto is trouwens gemaakt in Restaurant Nomads in Amsterdam waar ze de komende maanden een speciaal menu voeren, geïnspireerd op de keuken van Singapore. Inclusief hele lekkere Singapore Slings!

Alles over de Singapore Sling cocktail

Benodigdheden:

Garnering:

  • een schijfje ananas

Bereidingswijze:

  1. Vul een cocktailshaker met ijs
  2. Voeg de Gin, Cointreau, D.O.M. Benedictine, limoensap, ananassap, grenadinesiroop en Angostura bitters toe aan de shaker
  3. Schud het geheel krachtig door elkaar
  4. Vul een glas met ijsblokjes
  5. Giet de cocktail in het glas
  6. Vul het glas aan met sodawater
  7. Garneer de cocktail met een schijfje ananas
  8. Enjoy!

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER COCKTAILS:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.