Review: Uitzonderlijke whisky’s – Fernand Dacquin

Al bijna veertig jaar reist de Belgische gelauwerd whisky-man Fernand Dacquin door de wondere wereld van whisky, op zoek naar de interessantste vertellingen en beelden. In ‘Uitzonderlijke whisky’s‘ bottelde hij 40 verschillende verhalen over bijzondere whisky’s.

Review: Uitzonderlijke whisky's - Fernand Dacquin

Lekkere feitjes

Ben je geinteresseerd in opsbure weetjes of anekdotes uit Fernands whisky-geschiedenis? Dan zul je genieten van ‘Uitzonderlijke whisky’s‘. Weet jij bijvoorbeeld wat de relatie is tussen Zuid-Afrika en Johnnie Walker? Of hoe Macalan erachter kwam dat ze een grote partij nep-oude whisky op hadden gekocht? Of welk whiskymerk in 1926 begon met het gebruik van kinderen in hun advertenties? Allemaal leuke weetjes, anekdotes en feitjes die een saaie verjaardag of borrel even op kunnen peppen.

De verhalen van Fernand Dacquin gaan niet alleen over bepaalde whisky-merken, maar ook over het gebruik van koper bij het maken van whisky, wisky in Vaticaanstad, de naamgeving van verschillende whisky’s en de combinatie van whisky en gezondheid.

Maar soit

Het wordt door het taalgebruik van Fernand wel duidelijk dat het een Belg op leeftijd is. Zoals ‘kwatongen’, Vlaamse spreekwoorden die her en der gebruikt worden, dat je vroeger de Frank had als betaalmiddel en ‘maar soit’.

De hoofdstukken in ‘Uitzonderlijke Whisky’s‘ zijn kort, maar wel een gekke indeling, soms net alsof hij een gesprek met zichzelf aan het voeren is. Veel staccato zinnetjes met veel witregels ertussen. Ik had het persoonlijk fijner gevonden qua lezen als het gewoon verschillende doorlopende alinea’s waren geweest.

Conclusie

PLUSPUNTEN: 

  • Leuke whiskyweetjes en verhalen
  • Niet te lange hoofdstukken
  • Aangevuld met foto’s en oude reclame’s

MINPUNTEN: 

  • Door de manier van opschrijven en het gebruik van Belgische woorden leest het soms wat moeilijk weg

Nederlands | Hardcover | 9789401484909 | 06 december 2022 | 333 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld dooLannoo


Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEUKE DRANKBOEKEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.