365 Wijnen die je geproefd moet hebben

Voor elk seizoen en voor elke gelegenheid is er wel een wijn te vinden. Rood, wit of rosé – aan keuze geen gebrek. Maar wat zijn nu de echte 365 klassiekers die op je bucketlist zouden moeten staan? Op deze en vele andere vragen geeft dit boek een antwoord. Sepideh Sedaghatnia (van 69 dingen die je altijd al wilde weten over wijn en 69 Food & Wine affairs) en Luc Hoornaert maken het je gemakkelijk: voor iedere dag van het jaar kozen ze één topwijn. De wijnen in dit boek komen van over de hele wereld, met enkele zeldzame parels uit streken waar je ze niet meteen zou verwachten.

Review: 365 Wijnen die je geproefd moet hebben

Simon Carmiggelt: “De Bijbel zegt: drinkt uw wijn van ganser harte. Maar het tempo staat er niet bij.”

Misschien dat niet alle wijnen jouw smaak zijn, maar is de ene wijn daarom beter dan de andere? Volgens Sepideh en Luc niet. De wijnen uit het boek zijn afkomstig uit 33 verschillende landen. Gebruik dit boek als een dagboek, als een bucketlist of een shortlist om topwijnen te proeven.

Review: 365 Wijnen die je geproefd moet hebben

Elke wijn heeft zijn (of haar?) eigen pagina met een korte beschrijving of een weetje over de wijn/druif/wijnmaker. Daarnaast is er een gedeelte voor proefnotities, waarnemingen en hoe vaak je de wijn al gedronken hebt. Helaas staat er geen enkele foto in het boek; dat had het voor mij misschien iets minder ‘droog’ gemaakt.

Review: 365 Wijnen die je geproefd moet hebben

Ik probeerde op te zoeken of er ook een Nederlandse wijn bij de 365 zat, maar omdat er geen legenda is, was het wel even onhandig zoeken. Zover ik kan zien zijn er geen Nederlandse wijnen opgenomen in dit boek. Wel de Zuid-Afrikaanse wijn Onkruid vergaan nie van Nederlandse sommelier Lotte Wolf die helaas veel te vroeg overleden is.

Review: 365 Wijnen die je geproefd moet hebben

CONCLUSIE

Pluspunten:

  • Leuke kleine weetjes
  • 365x inspiratie voor de volgende fles
  • Luchtig en begrijpelijk geschreven

Minpunten: 

  • Geen Nederlandse wijnen
  • Geen afbeeldingen

De wijnen worden op een overzichtelijke manier in kaart gebracht, met leuke weetjes over hun fantastische smaak en fascinerende geschiedenis. Zo heb je op één jaar tijd niet alleen enkele van de allerbeste wijnen ter wereld geproefd, maar kun je er nog iets over vertellen ook!

Nederlands | 1e druk | 9789401455565 | december 2018 | Paperback | 365 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Lannoo.

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.