Van plan nieuw servies en pannen te kopen? Let hier dan op!

Komt je buurvrouw op bezoek voor een bak koffie? Ga je met vrienden gezellig theedrinken of ben je van plan lekker uitgebreid in de keuken aan het werk te gaan voor een heerlijk diner met vrienden? Leuk! Maar: nóg leuker met mooi servies! Vroeger draaide het aan tafel vaak alleen om het eten of drinken zelf. Tegenwoordig is dat niet meer het geval: servies is geen bijzaak meer en is een waardevol onderdeel van de eettafel geworden. Toch kan het uitzoeken van servies een behoorlijke uitdaging zijn. Er zijn ontzettend veel soorten servies op de markt. Dit geldt ook voor kookgerei, zoals pannen. Het koken wordt met mooi en goed gerei een stuk fijner. Lees mee en ik geef je drie belangrijke tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van nieuw servies en nieuw kookgerei.

Van plan nieuw servies en pannen te kopen? Let hier dan op!

Kwaliteit

Allereerst de kwaliteit is aan te raden om voor kookgerei en servies te gaan met een hoge kwaliteit, omdat dat het langst meegaat. Dat komt omdat kwalitatieve spullen niet snel kapot zullen gaan en er minder snel krassen op komen. Ook vervagen de kleuren van kwalitatief hoogwaardige items niet gauw. Hierdoor hoef je niet steeds nieuwe onderdelen te kopen. Dat kan je portemonnee vast waarderen! Wanneer je een vaatwasser hebt, is het ook raadzaam te kijken naar spullen die vaatwasserbestendig zijn. Verder is het verstandig spullen uit te zoeken die in de magnetron en in de oven kunnen. Als dat niet het geval is, loop je namelijk de kans dat printjes wegslijten.

Gebruiksvriendelijkheid

Naast kwaliteit is ook de gebruiksvriendelijkheid van belang. Bij de aanschaf van pannen is een wokpan erg handig, bijvoorbeeld een gietijzeren wokpan. Een groot voordeel van het koken met een wokpan is namelijk dat je er praktisch alles in kunt bereiden. Denk aan: vlees, groente of saus. Dit is dus erg handig en gebruiksvriendelijk. Wat betreft servies is het ook handig om hier aan te denken. Kies bijvoorbeeld niet voor mokken met te kleine oortjes: dat houdt niet prettig vast en vergroot de kans op knoeien. Hetzelfde geldt voor een mok zonder oortjes: dan kun je pas je drankje nuttigen wanneer deze al is afgekoeld. Niet praktisch wanneer je net zin had in een lekker warm bakje koffie of thee. Ook is het onhandig wanneer je servies koopt in allerlei verschillende vormen. Hoewel dat natuurlijk wel mooi kan staan, heeft het als nadeel dat je het niet gemakkelijk op elkaar kunt stapelen. Dit neemt veel ruimte van je kast in beslag!

Kleur

Je servies doet veel met de sfeer op tafel. Wil je een frisse uitstraling? Kies dan voor servies met felle kleuren zoals groen, oranje, blauw of rood. Wil je juist een rustige uitstraling? Dan doen lichte kleuren en aardetinten het goed. Materialen als hout, keramiek en bamboe lenen zich daar goed voor. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een wat luxer gevoel: gouden servies of glanzende materialen geven je eettafel een chic tintje.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


LEKKERE RECEPTEN OM TE MAKEN IN JE NIEUWE PANNEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.