Je eigen huis tot restaurant omtoveren? Dat doe je zo!

Het is natuurlijk erg leuk om te gaan dineren in een restaurant, maar wist je dat het ook heel leuk kan zijn om een diner bij je thuis te organiseren? Het gezellige gevoel van een restaurant gewoon in je eigen huis, wie wil dat nou niet! Benieuwd hoe je je huis tot restaurant omtoveren kunt? Lees dan snel verder.

Je eigen huis tot restaurant omtoveren? Dat doe je zo!

1. Reserveren

Eet je met je eigen partner of gezin, of komt er een vriendin eten? Om dat echte restaurant-gevoel te creëren, is het leuk om er ook een restaurant-afspraak van te maken. Zet het thuis-etentje dus in je agenda en plan er een tijdstip voor. Precies hoe je zou doen met een etentje buiten de deur. Zo heb je iets om daadwerkelijk echt naartoe te leven. Leuk!

2. Het menu

Om de voorpret nog meer te vergroten, zou je het menu van die avond kunnen printen. Doe dit bijvoorbeeld op een mooie kaart met een leuk lettertype. Deze kun je van tevoren op de tafel neerleggen. Op die manier krijg je het gevoel alsof je in daadwerkelijk in een echt restaurant zit. Verder kun je de tafel dekken met een luxe tafelkleed en met mooi servies. Het servies van Bodum bijvoorbeeld is erg geschikt voor een gezellige avond aan tafel. De producten zijn daarbij van kwaliteit, maar ook betaalbaar. Bodum is een familiebedrijf dat in 1944 door Peter Bodum in Kopenhagen opgericht werd. Je vindt er ook de Bodum Bistro, de French Press, die door de internationale media verkozen tot de meest milieuvriendelijke koffiemaker en sleepte diverse prestigieuze Deense en internationale design-onderscheidingen in de wacht.

Je eigen huis tot restaurant omtoveren? Dat doe je zo!

3. Doe je telefoon uit

Wanneer je normaal uit eten gaat, heb je waarschijnlijk je telefoon uit of berg je deze op in je jas of tas. Zonder telefoon heb je ook geen last van afleiding en kun je er echt zijn voor je gezelschap. Bij een etentje aan huis is dit net zo belangrijk. Spreek daarom af dat iedereen zijn of haar telefoon weglegt en er de hele avond ook niet op kijkt. Hierdoor heb je echt aandacht voor elkaar. Vaak ontstaan juist dan de mooiste gesprekken.

4. Je outfit

Loop je op een vrije dag het liefst thuis in je trainingspak of in andere comfortabele kleding? Ontzettend logisch, want dat zit natuurlijk heerlijk. Maar als je dat echte restaurant-gevoel wil terughalen, is het leuk om je voor het etentje mooi aan te kleden. Op die manier raak je in een feestelijke stemming.

5. Gezelligheid

Om nog meer in de sfeer van een etentje buiten de deur te komen, kun je een muziekje op de achtergrond aanzetten. En dan geen standaard playlist van Spotify, maar bijvoorbeeld wat rustigere muziek, zoals je in een luxe restaurant vaak ook hoort.

En met deze 5 tips kun jij ook gemakkelijk je eigen huis tot restaurant omtoveren!


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


GERECHTEN OM TE SERVEREN TIJDENS HET DINER:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.