Vardy’s Moonshine

Overgewaaid vanuit Ierland heeft Vardy’s Moonshine Nederland bereikt. Moonshine is voor veel mensen al een begrip. Van een illegaal stooksel in Tennessee naar een cocktail in een pot in Nederland. Er is zelfs een heel programma op Discovery aan gewijd!

Vardy's Moonshine

Het verhaal begint in het plaatsje Vardy in Tennessee, USA. Dit was de thuisbasis van de beruchte matrone van de ‘Moonshiners’ te weten Mrs. Big Hayley Mullin. Een moeder met maar liefst 18 kinderen en een gewicht van meer dan 300 kilo! Mrs. Hayley was geen onbekende van de politie en de legende gaat dat toen een politieagent naar Hayley kwam om haar te arresteren hij ter onverrichter zake terug moest. Hayley kon wel gearresteerd worden maar ze was te zwaar om mee naar het bureau te nemen. Uiteindelijk stierf Hayley op 76 jarige leeftijd en is volgens verhalen begraven in een pianokist omdat geen doodskist groot genoeg was. Zo eindigde het leven van één van de beroemdste Moonshiners.

Vardy’s Moonshine is te verkrijgen in drie smaken: Strawberry Smash, Cloudy Apple en Backyard Berry. Ik vond zelf de Cloudy Apple het lekkerst! 🙂

Vardy's Moonshine

Benodigdheden voor de perfecte Moonshine:

  • 1 ‘jar’ Vardy’s Moonshine van 350ml
  • ijsblokjes
  • partje limoen
  • rietje

Optioneel: een extra scheutje wodka

Bereidingswijze:

Er is al ruimte overgelaten in de pot (jar) voor het ijs: voeg het ijs toe, doe de deksel er weer op en schud even. Daarna doe je een partje limoen en een rietje in de pot en kan je gaan!

Omdat deze cocktails weinig alcohol bevatten (5,5%) ideaal voor een zomerse dag. Maar nu het al wat kouder begint te worden ben ik wel toe aan iets sterkers.. 😉 Oplossing? Na 2 slokjes een scheutje wodka toevoegen! 😀 Hop! Zo snel heb ik nog nooit zo’n lekkere cocktail gemaakt.. 😉


Kijk voor meer informatie en de verkrijgbaarheid op de site van Vardy’s Moonshine.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.