Superfijn: Netflix in het vliegtuig kijken

Voor mijn vaste lezers zal het geen verrassing zijn, maar misschien dat de nieuwe lezers (welkom!) het nog niet weten. Ik moet hier wel even met de billen bloot, want deze angst kan natuurlijk niet als reisblogger. Ik heb namelijk vliegangst! Zoals jullie kunnen zien vlieg ik wel, maar het gaat nooit van harte. Van klotsende oksels tot kokhalzen op het toilet vlak voordat we weg moeten; ik heb het allemaal. En ondanks dat ik ontzettend beta ben opgegroeid en heus wel in mijn hoofd weet dat vliegen superveilig is, heeft mijn hart (en buik) die memo nog niet gekregen. Omdat ik niet de hele tijd aan de pillen wil zitten ging ik op zoek naar alternatieven om het vliegen wat aangenamer te maken. En die heb ik gevonden in Netflix!

Superfijn: Netflix in het vliegtuig kijken

Toen ik meer en meer uitnodigingen kreeg voor persreizen in het buitenland waarvoor ik moest vliegen, besloot ik om er wat aan te gaan doen. Online kocht ik het boek ‘Over vliegangst en hoe je ervan afkomt‘ van Lucas van Gerwen. Één van de tips uit het boek is afleiding; wanneer je aan andere dingen denkt, denk je minder aan het gevoel van ‘oh help, ik ben aan het vliegen’. Boeken zijn toch een beetje onhandig in het vliegtuig; ik heb al zoveel zooi mee qua camera, powerbank en laptop. En je telefoon heb je toch altijd bij je. 😉 Ik heb het eerst geprobeerd met muziek, maar ik merkte dat dat niet zo goed werkte bij mij. Toen vertelde een vriendin mij, dat je ook op Netflix series en films kunt downloaden, zodat je die zonder internet kunt kijken. Schot in de roos!

Superfijn: Netflix in het vliegtuig kijken

Favorieten

Niet alle series en films op Netflix zijn beschikbaar om te downloaden, maar toevallig de series die ik leuk vind om te kijken wel! 🙂 De laatste paar weken heb ik redelijk veel gevlogen, dus ik ben weer helemaal bij met mijn favoriete series. Omdat ik niet hele grote stukken vlieg, vind ik de 20 minuten afleveringen van The Chef Show (met Jon Favreau en chef-kok Roy Choi) heel chill. Dan kan je er precies zo’n 2-3 kijken. Een andere favoriet was Somebody Feed Phil, met Phil Rosenthal, de maker van Everybody Loves Raymond. Jammer dat er maar twee seizoenen van zijn, want daar was ik zo doorheen! 😀 Nu zit ik helemaal in The Bridge; een Deens-Zweedse tv-misdaadserie met maar liefst 4 seizoenen nu op Netflix. Daar kan ik nog wel even mee vooruit.. 😉

Het enige nadeel: je moet er alleen wel op tijd aan denken dat je de series download thuis met wifi; als je op Schiphol nog je data er doorheen moet jagen is dat niet zo’n goed idee. Nog beter Netflixen? De pagina Netflix Hacks van KPN geeft verschillende tips hoe je nog beter films en series kunt vinden op de populaire streamingdienst.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Dit artikel is in samenwerking met KPN tot stand gekomen, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.