Bombay Bramble Gin Bubble Punch

Al sinds de zeventiende eeuw is de punch het toonbeeld van samenzijn. Van oudsher staat hij symbool voor gemoedelijkheid: gezellig samen rond een gemeenschappelijke bowl en drinken op de vriendschap. In de negentiende eeuw werd de punch de feestdrank bij uitstek en kende tijdens de eindejaarsperiode zijn jaarlijks hoogtepunt als Christmas Punch. De kitscherige punch bowls met bijhorende kopjes waren niet aan te slepen. Zelf aan de slag met een punch? Maak bijvoorbeeld eens deze Bombay Bramble Gin Bubble Punch!

Bombay Bramble Gin Bubble Punch

Anno 2020 zijn die punch bowls weer helemaal terug, maar je kan natuurlijk net zo goed een soepterrine gebruiken, een karaf of – waarom niet – een vaas. Alles wat groot en waterdicht genoeg is, is goed.

Bombay Bramble Gin

Bombay Bramble is de nieuwste innovatie van dit wereldberoemde gin merk. Voor deze creatie is de originele Bombay Sapphire gin ‘infused’ met 100% vers fruit zoals sappige bosbessen en heerlijke rijpe frambozen. Er zijn geen extra suikers of kunstmatige kleurstoffen toegevoegd.

Bombay Bramble Gin Bubble Punch

Benodigdheden voor 2L bubble punch*

*Met 2 liter heb je met 4 personen allemaal 3 ruime glazen. Is 2 liter nu teveel; pas dan het recept aan door alles door de helft te doen bijvoorbeeld.

Bereidingswijze

  1. Meng Bombay Bramble, de thee en het appel-kersensap in een grote pot of kom. Of zoals in mijn geval in wijnkaraf.
  2. Vul de vaas/karaf/bowl met ijsblokjes en het fruit.
  3. Voeg vervolgens de ginger ale toe en enkele blaadjes basilicum
  4. Roer voorzichtig om.
  5. Schenk in een glas om hang een punchlepel (of soeplepel) in een grote kom zodat iedereen lekker zelf zijn of haar Bubble Punch kan inscheppen.

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERE COCKTAILS:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.