BoerenBed – logeren bij de boer Hoeve den Overdraght

Eigenlijk ben ik mijn hele leven al niet zo van het kamperen geweest. Als kind ging ik met mijn ouders vooral in stacaravans of in vakantiehuisjes op vakantie. Maar tijdens mij studie Aardwetenschappen moest ik er toch aan geloven.. Maar liefst negen (9!) weken heb ik in de eerste twee jaar van de studie in een tentje in Spanje doorgebracht. En ik kan je vertellen; dat was genoeg voor de rest van mijn leven… Haha! Maar toen ik jaren geleden eens hoorde over ‘logeren bij de boer’, was mijn interesse toch gewekt. Want een luxe tent met een normaal bed, eigen badkamer en keuken klinkt toch een stuk beter dan mijn kleine, klamme koepeltentje. Toen wij de kans kregen om eens bij BoerenBed Hoeve den Overdraght te logeren bij de boer, trokken wij de stoute laarzen aan en gingen op pad.

BoerenBed - glamping bij de boer

Poperinge is een stad/gebied in België wat bekend staat om de hopteelt. Waar je wel even vanuit Den Haag naar bijvoorbeeld Antwerpen rijdt, ligt Poperinge tegen de Franse grens aan en is toch wel 3,5 uur rijden. Niet een plek om even heen en weer te rijden. Dan is het beter om ergens te blijven slapen. De BoerenBed locatie Hoeve den Overdraght ligt op zo’n 5 minuten rijden met de auto van het centrum van Poperinge. Ideaal dus als je de regio wilt verkennen.

Hoeve den Overdraght

De Hoeve den Overdraght boerderij van Filip en Ann bestaat al 3 generaties. Het moderne landbouwbedrijf was ooit één van de vele boerderijtjes in het landschap. Het is rond 1850 gebouwd met het typische Vlaams dak. Hoeve den Overdraght is ondertussen uitgeroeid tot een groot landbouwbedrijf met voornamelijk Jerseykoeien. Er zijn ook historische schapenrassen, kippen, een scharrelvarken, heel veel katten en een hond. Natuurlijk mag je helpen met bijvoorbeeld het voeren en verzorgen van de dieren, maar niets moet. Gewoon gezellig knuffelen met de kittens kan ik ook al aanraden. 😉

Glamping deluxe

Ons onderkomen voor de twee nachten was een enorme tent met ruimte voor 6 personen (max 4 volwassenen, de bedstee is echt te klein voor twee volwassenen) met een eigen badkamer met douche (warm water) en normaal toilet. Ook is er een grote houtkachel om op te koken en zijn er voldoende potten, pannen, bestek en borden. Boven de grote eettafel hangen kroonluchters met kaarsen. Want: er is geen elektriciteit of wifi. Echt een klein beetje terug naar de basis, maar dan wel in een normaal bed.

Ik was van tevoren een beetje bang dat ik het koud zou hebben ’s nachts (we sliepen er eind september), maar dat viel reuze mee. Je kan niet echt meer buiten zitten vanwege de kou, maar binnen was het extreem behaaglijk met de houtkachel. Lekker zelf hout hakken en daarna fikkie stoken is toch wel een stuk plezieriger dan ik eerst had gedacht. Een beetje Expeditie Robinson light. Ook koken op een houtkachel was de eerste dag wat wennen, maar de tweede dag ging dat ook van een leien dakje. De gebakken gnocchi met sperziebonen in mosterdressing met een Belgische stukje côte à l’os was tres bien!

Ochtendzon

Onze laatste ochtend ging ook nog even het zonnetje schijnen waardoor we heerlijk op het terras konden ontbijten in de eerste ochtendzon. Ik was wel even snel naar het winkeltje gelopen bij de boerderij waar je gratis gebruik mag maken van de waterkoker voor een kopje koffie, want een ochtend zonder koffie is voor ons geen doen. En om voor twee kopjes koffie de hele houtkachel weer op te stoken ging voor ons wat ver. Maar wel fijn dat er een ruimte is met een koelkast met spulletjes, een vriezer en een waterkoker. Maakt dat hele kamperen toch wel wat dragelijk.

Onze ervaring

Dit was onze eerste ervaring met BoerenBed en is ons alles meegevallen. De tenten zijn echt veel groter en ruimer dan we hadden gedacht en voorzien van alle gemakken (behalve dan elektriciteit en wifi). Maar eigenlijk was dat prima te doen; boekje mee, spelletje op tafel en gaan! Ik kan mij voorstellen dat het voor gezinnen met kinderen ook superleuk is; je kan helpen met de beestjes of gewoon zelf lekker ravotten op het terrein. Maar zelfs voor stellen zonder kinderen (zoals wij) hebben we een fijne tijd gehad. En Poperinge en omgeving is ook echt een aanrader om te ontdekken. Boek ook jouw logeer-ervaring bij Hoeve den Overdraght via www.boerenbed.nl/locatie/hoeve-den-overdraght.

BoerenBed - glamping bij de boer

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER TIPS IN BELGIË:

Voor dit artikel ben ik door BoerenBed uitgenodigd, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.