Bijzondere Jabara sake-likeur nu verkrijgbaar in Nederland

Een nieuwe drank, gemaakt van een zeldzame citrusvrucht genaamd Jabara, is nu verkrijgbaar in Nederland. De Jabara sake likeur, een combinatie van sake, jabarasap, jabaraschil, bietsuiker en rietsuiker, is een unieke drank met een laag alcoholgehalte en een aromatisch smaakprofiel. Deze bijzondere drank werd voor het eerst gemaakt door de Yoshimura Hideo Shoten distilleerderij in Japan, in samenwerking met het kleine Japanse dorp Kitayama. Nu brengen ondernemers Alina en Yasuhiro deze drank naar Nederland en de rest van Europa.

Bijzondere Jabara sake-likeur nu verkrijgbaar in Nederland

Ontdekking van de Jabaravrucht

De Jabaravrucht is een zeldzame citrusvrucht die alleen groeit in het kleine Japanse dorp Kitayama, gelegen in de Wakayame prefectuur. Het dorpje heeft ongeveer vijfhonderd inwoners en de vrucht werd ontdekt toen er nog maar één boom over was. In de jaren ’60 van de vorige eeuw begonnen de dorpsbewoners de vrucht te beschermen en nu zijn er duizenden bomen.

Bijzondere Jabara sake likeur

De Yoshimura Hideo Shoten distilleerderij maakt van de Jabaravrucht een bijzondere sake waar citrus de hoofdrol speelt. Het mengen van de sake met de jabarasap, jabaraschil, bietsuiker en rietsuiker resulteert in een unieke sakelikeur met een bitterzoete smaak en een laag alcoholgehalte. De distilleerderij werkt samen met het dorp om de drank te produceren en de rest van de wereld te laten kennismaken met de bijzondere smaak van de Jabaravrucht.

Verkrijgbaarheid in Europa

Ondernemers Alina en Yasuhiro brengen de Jabara sake voor het eerst naar Europa, met Nederland als eerste land buiten Japan waar de drank verkrijgbaar is. Yasuhiro beschrijft de Jabara sake als een verborgen schat met een uniek citrusaroma, bijna bitter als donkere chocolade en een umamismaak door het mengen met sake. Het drankje wordt gemaakt van natuurlijke suikers: suikerbiet en -riet en de schil wordt ook verwerkt in de productie om extra pit en aroma te geven. In Nederland onder andere online verkrijgbaar bij sake.nl en dutchwasabi.nl.

Cocktailtip

De samenwerking tussen de Yoshimura Hideo Shoten distilleerderij en het dorp heeft geleid tot een bijzondere drank met een uniek smaakprofiel. De Jabara sake is een aromatisch drankje met een laag alcoholgehalte en een combinatie van zuur, bitter en zoet. Het is een must-try voor liefhebbers van Japanse sake en andere bijzondere drankjes. Natuurlijk lekker zo met een blokje ijs, maar ik maakte hem misschien nóg wel lekkerder in deze riff op een klassieke sidecar cocktail.

Bijzondere Jabara sake-likeur nu verkrijgbaar in Nederland

Benodigdheden

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een shaker met ijsblokjes
  2. Shake goed voor ongeveer 12 seconden
  3. Zeef in een gekoeld coupeglas
  4. Enjoy!

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERE COCKTAILS:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.