Rynbende Vintage Genever: Een eerbetoon aan Schiedam

Als drankliefhebber heb je vast wel eens van jenever gehoord. Maar heb je ook wel eens gehoord van het drankmerk Rynbende? Dit oude merk is binnenkort weer terug van weggeweest. In samenwerking met het Jenevermuseum heeft onlangs op het Nederlands Jenever Festival in Schiedam de officiële herintroductie van Rynbende plaatsgevonden.

Rynbende Vintage Genever Een eerbetoon aan Schiedam

Het oude merk Rynbende werd in 1793 opgericht door Simon Rynbende. Het merk was in de vooroorlogse tijd een grote speler in de drankindustrie en had verschillende innovatieve uitvindingen op zijn naam staan, waaronder de bekende ‘KLM-huisjes’ en unieke flesontwerpen. Het merk verdween in de jaren 80 van de markt. Maar dankzij de kleinzoon van een voormalig bedrijfsleider van Rynbende, Sjaak Pappe, is het merk onlangs weer op de markt verschenen.

De Vintage Genever: The Mayor of Exploration

De eerste oude jenever die Rynbende op de markt brengt heet Vintage Genever: The Mayor of Exploration. Deze jenever is gebaseerd op één van de recepten uit het oude receptenboekje van Rynbende en is een eerbetoon aan Simon Rynbende, de oprichter van het merk. Simon was naast een succesvolle zakenman en burgemeester van Schiedam, ook een kantonrechter en zeevaarder. Het is dan ook geen verrassing dat de jenever de naam The Mayor of Exploration heeft gekregen.

De koers van Rynbende Spirits

Hoewel Rynbende Spirits het oude merk Rynbende nieuw leven inblaast, zal het wel een andere koers gaan varen. Sjaak Pappe is druk bezig met het uitwerken van zijn ‘Rynbende Community’. Dit houdt in dat er diverse activiteiten en producten in de nabije toekomst het licht zullen zien. Zo zal Rynbende Spirits niet alleen dranken uitbrengen, maar ook activiteiten organiseren die gerelateerd zijn aan het erfgoed van Rynbende.

Als jeneverliefhebber is het altijd interessant om te zien hoe oude drankmerken weer terugkeren op de markt. Met de herintroductie van deze bijzondere genever is dit zeker het geval. Dankzij het erfgoed van Simon Rynbende en het harde werk van Sjaak Pappe en Erik Post is het oude merk terug van weggeweest. De Vintage Genever: The Mayor of Exploration is een prachtig eerbetoon aan het leiderschap van Simon Rynbende en een mooie toevoeging aan de jeneverindustrie. We zijn dan ook benieuwd naar de verdere plannen van het merk en de activiteiten die zij zullen organiseren. Wij kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst voor dit bijzondere merk in petto heeft!


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER JENEVER:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.