Rémy Martin Tercet cognac – nieuw in Nederland

Rémy Martin is een wereldberoemd Frans cognacmerk dat sinds 1724 enkele van de beste gedistilleerde dranken maakt. Het merk heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oprichter, Rémy Martin, die zijn eigen cognacbedrijf begon in het hart van de Cognac streek in Frankrijk. De nieuwste toevoeging aan het Rémy Martin-assortiment is de Tercet cognac, een unieke Cognac Fine Champagne, harmonieus en aromatisch, die de ware karakters van de makers weerspiegelt.

Rémy Martin Tercet cognac - nieuw in Nederland

Rémy Martin staat altijd bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit en zijn cognacs worden al eeuwenlang door kenners over de hele wereld genoten. Het merk staat ook bekend om zijn toewijding aan duurzame praktijken, zoals het gebruik van lokaal geproduceerde druiven en het implementeren van milieuvriendelijke productiemethoden.

Rémy Martin Tercet

Tercet is het verhaal van een drietal experts die gedurende tien jaar toegewijd onderzoek samenkwamen om deze blend te creëren. De eerste was Baptiste Loiseau, huidig keldermeester bij Rémy Martin, die ontdekte dat bepaalde eaux-de-vie (de sterke dranken die worden vermengd om cognac te maken) een bijzonder, uniek karakter hadden dat, hoewel fantastisch, niet in overeenstemming was met de huisstijl. Deze gedistilleerde dranken waren bijzonder puur en elegant met expressieve, exotische fruitaroma’s.

Baptsite hield deze speciale eaux-de-vie opzij terwijl hij besloot wat hij ermee zou doen en riep ten slotte de expertise in van twee andere mannen: Francis Nadeau, een wijnproducent, en Jean-Marie Bernard, een meester-distilleerder met veertig jaar ervaring. ervaring. Samen zouden deze drie mannen hun individuele expertise combineren om uit te zoeken uit welke terroirs de eaux-de-vies kwamen en hoe ze die moesten gebruiken om iets speciaals te creëren. In de loop der jaren hebben ze de eikenhouten vaten getest, giststammen gebruikt voor fermentatie, de persmethoden, de druiven zelf uit verschillende terroirs en meer.

Rémy Martin Tercet cognac - nieuw in Nederland

Uiteindelijk begonnen ze het geheim te ontrafelen en konden ze een nieuwe cognac creëren. Het resultaat was Tercet: een premium cognac die ook het ideale startpunt is voor beginnende cognac drinkers dankzij de exotische aroma’s van lychee, ananas en abrikoos, zachte zoete kruiden en een lange, complexe finish. Zacht genoeg om puur te drinken, maar ook belachelijk lekker in cocktails en in gerechten.

“Tercet is een verfijnde cognac champagne die de stijl van Rémy Martin weerspiegelt, maar met een frisser aspect en een kenmerkend innoverend fruitprofiel.”

Baptiste Loiseau – Keldermeester Rémy Martin

Groene Michelin foodpairing

Rémy Martin heeft een lange geschiedenis van het eren van duurzame gastronomie en is daarom global partner en promotor van de groene MICHELIN-sterren. Niven Kunz, bekend van het restaurant Niven wat hij jaren in Rijswijk heeft gehad, is sinds 2020 terug in Wateringen met zijn vrouw Virginie van Bronckhorst-Kunz met het restaurant Triptyque waarmee hij in 2022 een groene MICHELIN ster ontving. Ook in zijn nieuwe restaurant werkt Niven volgens de filosofie waarbij zijn gerechten bestaan uit 80 procent groenten en 20 procent vlees of vis. Als chef is hij altijd op zoek naar bijzondere smaken die elkaar versterken en het fruitige karakter van de Rémy Martin Tercer leent zich uitstekend voor het gebruik in bijzondere recepten.

De quinoa-salade met kreeft en Tercet-cocktailsaus was hemels; van die saus had ik wel een emmertje mee willen nemen voor thuis. En wist je dat cognac ook heel goed werkt in een vinaigrette met bietensap over een 63° eitje met krootjes?

Of lak een stukje eend af met Tercet cognac, dompel wentelteef in de cognac of maak er vanille-ijs mee op smaak. Het kan allemaal!


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Rémy Martin, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER DRANKINSPIRATIE:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.