Review: Bier scheurkalender 2022 – Frits Dunnink

Er zullen weinig Nederlandse huishoudens zijn zonder: de oldskool scheurkalender! Ook wij hebben er één hangen met ‘Oma weet raad’ weetjes en tips. Handig op de badkamer, want 2 minuten tandenpoetsen kan je nu gebruiken om oma’s schoonmaaktips door te nemen. Maar we zitten alweer halverwege november, dus de scheurkalender is al aardig uitgedund. Tijd dus om te kijken naar de vervanger. Maar wat? Misschien één met strips van Donald Duck, Loesje of Fokke & Sukke? Of toch die met weetjes van de Quest? Maar ik weet raad: zet de Bier Scheurkalender 2022 van Frits Dunnink op je verlanglijstje voor Sinterklaas of stop hem zelf bij iemand in de schoen!

Review Bier scheurkalender 2022 - Frits Dunnink

Initiatiefnemer van deze bier scheurkalender is Frits Dunnink: bierschrijver op bierschrijver.nl, heeft in 2019 zijn StiBON Doemens Diplom Biersommelier gehaald en in december 2020 verscheen zijn boek ‘0.0 – alcoholvrij bier in de Lage Landen‘.

Geen biertips zonder reistips natuurlijk! Ook ik zet mijn platform vol met de allerleukste biertips op reis en zo heeft ook Frits Dunnink een aantal steden uitgelicht in de bier scheurkalender. Per stad wordt een lijstje gegeven van biercafé-tips, goed gesorteerde bierwinkels en brouwerijen die wel of niet te bezoeken zijn. Klein detail: in de scheurkalender staat bij de Belgische stad Brugge de Brouwerij de Halve maandag als tip genoemd; dat moet natuurlijk Brouwerij de Halve Maan zijn.. 😉 Andere steden die voorbijkomen in je scheurjaar zijn onder andere Nijmegen, Amsterdam, Groningen, Brussel, Rotterdam en Breda.

Test je bierkennis

Een leuke toevoeging aan de bier scheurkalender is dat er ook een aantal pubquiz-vragen zijn opgenomen. De antwoorden kan je terugvinden in de scheurkalender, maar aan het einde van de scheurkalender kan je ook een QR-code scannen die je naar een pagina brengt waar alle goede antwoorden op staan. Weet jij bijvoorbeeld welke provincie in Nederland de meeste brouwerijen zijn gevestigd? En in welke de minste?

En natuurlijk mogen ook een aantal bierrecepten (in samenwerking met biercuisine.nl) niet ontbreken in de bier scheurkalender.

Conclusie

Pluspunten:

  • Veel informatie per pagina
  • Aandacht in januari voor minder alcohol drinken en alcoholvrij bier
  • De pubquiz vragen waarvan je de antwoorden online kan opzoeken
  • Ook recepten met bier, altijd goed!
  • Leuk cadeau om met de feestdagen te geven

Minpunten:

  • Sommige stukken tekst zijn wel in een heel klein lettertype geprint. Bij ons hangt de scheurkalender in de badkamer om tijdens het tandenpoetsen te kunnen lezen, maar weet niet of hij dichtbij genoeg hangt om alles gemakkelijk te kunnen lezen.
  • Op bol.com staat in de beschrijving van de bier scheurkalender dat hij gemaakt is door de enige bier-sommelier van de lage landen. Nu kan ik met grote zekerheid zeggen dat er veel meer mannen en vrouwen in Nederland (en in België) zijn die zich zo mogen noemen.

Dit exemplaar is beschikbaar gesteld door de Edicola.


Klik op de link hieronder om de bier scheurkalender gelijk te kopen:


MEER BIER BOEKENTIPS:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.