16 Zomerse cocktails met rum, wodka, whisk(e)y, cognac, cider en verschillende likeuren

Hup hup! Ik ben echt dol op de zomer. Lekker zonder jas en sjaal naar buiten, naar het strand, lekker in een park chillen met vrienden, bbq’en in een achtertuin en natuurlijk met een lekker drankje erbij. Met deze 15 zomerse cocktails met rum, wodka, whiskey, cognac, cider en likeuren ben jij het de volgende borrel helemaal da bomb. Maar ik hoor je denken: “Ik mis de Gin en de Limoncello!”. Nou dat klopt. Want die hebben een heel eigen artikel gekregen. Dus check vooral ook mijn 10 zomerse cocktails met gin en het artikel met 10 verschillende cocktails om te maken met limoncello.


1. Strawberry Fizz – Odavi Aardbeienlikeur

Het bedrijf achter Odavi maakt niet alleen een aardbeiengin (zie het artikel met zomerse cocktails met GIN), maar ook een aardbeienlikeur. De naam ODAVI komt van Oda; de Schotse blinde koningsdochter die door haar vader werd weggestuurd naar Luik om te bidden bij het graf van de heilige Lambertus. Daar gebeurde een wonder, ze kon weer zien! Terug in Schotland wilde Oda haar leven in dienst stellen van God, maar haar vader had andere plannen en wilde haar uithuwelijken. Vluchtend met een ekster aan haar zijde, kwam ze terecht in Rode, waar ze stierf in 726. Men kwam bidden bij haar graf, waarna een heiligverklaring volgde. Rode kreeg haar naam, Sint-Oda-Rode, later bekend als Sint-Oedenrode.

Meer informatie over de Odavi aardbeienlikeur: www.odavi.nl

Benodigdheden

 • 60 ml Odavi aardbeienlikeur
 • 30 ml wodka (ik gebruikte Nul30 vodka, zie de cocktail verderop)
 • 20 ml vers limoensap
 • 7-up of sprite
 • ijsblokjes
 • garnering: schijfje limoen

Bereidingswijze

 1. Doe de aardbeienlikeur, wodka en limoensap in een hoog glas
 2. Vul ongeveer halfvol met ijsblokjes
 3. Schenk het glas verder vol met 7-up of sprite
 4. Roer voorzichtig om alles te mengen
 5. Garneer met een schijfje limoen

2. Frambozen Mojito – Clairin Communal rum

Clairin is een rum die wordt gedistilleerd uit suikerrietsap in plaats van melasse op het eiland Haïti. Door het gebruik van vers geperst suikerrietsap lijkt Clairin qua smaak sterk op rhum agricole. Clairin – de inheemse Haïtiaanse naam voor rum – wordt gemaakt van inheems en biologisch suikerriet en is een blend van vier verschillende distilleerderijen; vandaar de naam Clairin Communal. De vier distilleerderijen zijn Cavaillon, Barraderes, Pignon en Saint Michel de l’Attalaye. Daarnaast mag de vergisting van het sap uitsluitend plaatsvinden door het gebruik van natuurlijke wilde gisten en zonder verdunning van water. Vervolgens moet de fermentatie minstens 120 uur duren. Daarnaast is het een vereiste dat het bottelen in Haïti plaatsvindt.

Ik moet bekennen dat dit toch best een uitgesproken rum is om zo puur te drinken. Super funky, grassig, vegetaal en misschien wel iets petrol. Maar hoe vreemd deze rum ook is zo puur; ik heb gemerkt dat in een lekkere cocktail deze funky tonen juist het fruit meer versterken. Probeer maar eens met deze frambozen mojito en waan jezelf heel even op een hagelwit strand in de Cariben.

Meer informatie over de Clairin Communal rum: www.monnik-dranken.nl/clairin-rum

Benodigdheden

 • 60 ml Clairin Communal rum
 • halve limoen in wedges
 • 5 frambozen
 • 15 ml suikersiroop
 • 10 muntblaadjes (waarvan 4 voor garnering)
 • sodawater

Bereidingswijze

 • Doe de limoen wedges, frambozen en 6 blaadjes munt in een long drinkglas
 • Muddle even goed door
 • Voeg de rum toe
 • Tof af met sodawater
 • Roer een keer voorzichtig door zodat het fruit mooi verdeeld over je glas
 • Garneer met een takje munt

3. Julep Twist – Ram Cider

De Rotterdamse Appel Maatschappij (ziehier de verklaring voor de naam RAM cider), is in 2015 gestart door drie vrienden die het zonde vonden dat er in Nederland weinig échte cider werd geschonken. En toen zijn ze het zelf maar gaan maken! Met Hollandse appels die door de mannen zelf geselecteerd worden voor de RAM cider die vervolgens geperst en vergist worden. Na die eerste gisting wordt het sap op natuurlijke wijze geheveld en gist na op fles. Zo ontstaat een natuurlijke, pure smaak en bubbel.

Ik was een beetje aan het spelen met cider in cocktails en merkte dat de combinatie met munt en limoen heel goed werkte (als in een Julep), maar ik miste nog een beetje ‘oempf’. Die ‘oempf’ heb ik toegevoegd in de vorm van een scheutje Ierse Whiskey wat het appelige van de cider nog meer versterkt.

Meer informatie over Ram cider: www.ramcider.nl

Benodigdheden

 • ±90 ml Ram cider
 • 5 blaadjes munt
 • 15 ml suikersiroop
 • 45 ml Ierse whiskey (ik gebruikte Teeling)
 • sap van een halve limoen
 • garnering: topje munt
 • ijsblokjes

Bereidingswijze

 1. Doe de munt, suikersiroop, whiskey en limoensap in een shaker met ijs
 2. Shake hard voor ±15 seconden
 3. Vul een longdrinkglas met ijsblokjes
 4. Dubbel strain in het glas (zo krijg je geen fliepeltjes munt in je drankje)
 5. Schenk je glas vol met Ram cider
 6. Garneer met een takje munt

4. Ticket to the Tropics – Teeling Irish Whiskey

Sinds 1976 was er geen distilleeractiviteit in Dublin meer ondanks de grote whiskeygeschiedenis van de stad. Tot in 2015 Jack en Stephen Teeling de Teeling Distillery in de wijk Liberties opende. Als een feniks die uit de assen van Dublins whiskeygeschiedenis; zo zien Jack en Stephen hun distilleerderij. Vandaar ook de feniks in het logo! Leuk weetje: de drie pot stills van Teeling hebben bijzondere namen: ze zijn vernoemd naar de drie dochters van Jack Teeling (Stephen had op dat moment nog geen kinderen). De eerste still, Alison, heeft een capaciteit van 15.000 liter, de tweede, Natalie genaamd, heeft een capaciteit van 10.000 liter en de derde, Rebecca, heeft een capaciteit van 9.000 liter. Lees ook mijn artikel over mijn Teeling Distillery tour.

Deze Ticket to the Tropics cocktail is mijn bewerking van een recept dat op de site van Teeling staat. De ananassiroop is ook heel lekker als zomerse limonade met bruiswater of bijvoorbeeld Sprite.

Meer informatie over Teeling Irish Whiskey: www.teelingwhiskey.com

Benodigdheden

*Ananassiroop maak je gemakkelijk door gelijke delen ananassap en kristalsuiker (bijvoorbeeld 50 gram sap en 50 gram suiker) te verwarmen in een pannetje tot de suiker opgelost is. Laat nog 1 a 2 minuten ‘doorbubbelen’ om iets in te koken. Bewaar max 5 dagen afgesloten in een flesje in de koelkast. Liever geen alcohol? Maak dan dit recept zonder de whiskey, dan heb je nog steeds een vrolijke zomerse mocktail!

Bereidingswijze

 1. Doe de whiskey, ananassiroop en limoensap in een hoog glas en roer even door
 2. Vul je glas met ijsblokjes
 3. Vul aan met sodawater
 4. Garneer met een schijfje limoen

5. Kamikaze – Nul30 Vodka

Van dromen aan de keukentafel tot aan een eigen vodka-merk: voor de drie vrienden Kuner, Thijs en Wesley uit de Meern is het werkelijkheid geworden. Gestookt bij ervaren distilleerderij De Pronckheer in Cothen met graanalcohol en ingrediënten uit de streek. Een hele zachte vodka (ik proef tonen van vanille en wit fruit) om gewoon zo puur te drinken; maar natuurlijk ook heel geschikt voor een lekkere cocktail of recept.

Net als naveltruitjes, flare broeken en neon spandex een opmars maken, maken 80’s shotjes maken een revival! En waarom ook niet? Want deze Kamikaze is simpel, snel in elkaar gedraaid en nog lekker ook. Je kunt hem als shotje wegtikken, maar ook gewoon nippend is dit een fijne zomerse cocktail. En omdat er volgens mij nog geen shotglaasje met de Dom eronder bestaat, moest een andere (bijna net zo) bekende toren even invallen. Maar ik zie hier een gat in de markt! 😉

Meer informatie over Nul30 vodka: www.nul30vodka.nl

Benodigdheden

 • 30 ml Nul30 vodka
 • 15 vers limoensap
 • 15 ml triple sec (ik gebruikte Cointreau)

Bereidingswijze

 1. Shake alle ingrediënten in een shaker met ijs
 2. Strain in een gekoeld shotglas

6. Daiquiri Twist – Angostura® 1919

Angostura® werd rond 1830 opgericht in de Venezolaanse stad Angostura (deze stad heet nu Ciudad Bolívar) door een Duitse arts, Johann Gottlieb Benjamin Siegert, chirurg-generaal in het leger van Simon Bolivar in Venezuela. Rond 1820 had hij geprobeerd een medicijn te vinden om de eetlust en het spijsverteringswelzijn van de soldaten te verbeteren. Maar liefst 4 jaar werkte Johann aan zijn kruidenmelange voordat hij tevreden was. Na zijn dood in 1870 namen zijn zoon en zijn jongste broer het bedrijf over. Vanaf de jaren ’40 van de vorige eeuw kwam daar ook de productie van een lijn eigen rum bij. Deze Angostura® 1919 bestaat uit een blend van diverse rums die 8 jaar worden gerijpt.

De Daiquiri is natuurlijk een klassieke rumcocktail, maar Angostura® voegt een klein beetje sinaasappelsap toe om hem net even dat extra’s te geven.

Meer informatie over Angostura®: www.angostura.com

Benodigdheden

Bereidingswijze

 1. Schenk alle ingrediënten in shaker met ijsblokjes
 2. Shake minimaal 15 seconden
 3. Strain in een gekoeld coupe glas
 4. Garneer met een partje sinaasappel

7. Ampersand – Godet Cognac No. 1 Cocktail Exclusive’s

Wist je dat er een klein Nederlands tintje zit aan Godet Cognac? In 1588 vestigde de Nederlandse zout- en wijnhandelaar Bonaventure Godet zich in het Franse La Rochelle. Maar liefst 463 jaar later is Godet nog steeds een familiebedrijf en gevestigd in La Rochelle. Nu staan de 14e en 15e generatie aan het roer: Jean Edouard Godet en zijn drie zonen; Jean Edouard, Maxime en Cyril Godet. Deze Godet Cognac No. 1 Cocktail Exclusive’s is speciaal gecreëerd om te gebruiken in cocktails. De No. 1 Cocktail Exclusive’s is een assemblage van cognacs afkomstig uit de departementen Fins Bois en Bons Bois heeft minimaal drie jaar gerijpt in eikenhouten vaten van Limousin Frans eiken. De ampersand is een klassieke cognac-cocktail waar de Old Tom gin voor een subtiel zoetje zorgt.

Meer informatie over de Godet Cognac No. 1 Cocktail Exclusive’s: www.monnik-dranken.nl/godet-cognac

Benodigdheden

Bereidingswijze

 1. Stirr alle ingrediënten (behalve de sinaasappelschil) in een met ijsblokjes gevuld glas
 2. Strain in een gekoeld coupe glas
 3. Garneer met een sinaasappelschilletje

8. Dutch Aperitivo- JQ’s

De Tilburgse broers Jeroen en Floris Wassing hebben samen het bedrijf JQ’s opgericht om diverse eigen gedistilleerde dranken, soda’s en siropen op de markt te brengen, gericht op het faciliteren van de cocktail- en bartending scene. De De Dutch Aperitivo is een herbal infused orangecello likeur. En de herbal infusion is op basis van 50 jaar oud geheim familie receptuur bestaande uit meer dan 30 verschillende kruiden. Je kunt Dutch Aperitivo gewoon zo drinken met een blokje ijs, of gebruiken in de broers signature cocktail met de huisgemaakte soda spritz op basis van vlierbloesem. Deze drank is nog zo nieuw dat je hem waarschijnlijk nog niet terug kunt vinden bij jouw slijter, maar stuur de mannen even een mailtje via info@jq-s.com, dan helpen ze je graag verder!

Meer informatie over JQ’s: www.jq-s.com

Benodigdheden

 • 40 ml JQ’s Dutch Aperitivo
 • 200 ml Soda Spritz

Bereidingswijze

 1. Vul een ballonglas (een G&T glas) met ijs
 2. Giet hier de JQ’s Dutch Aperitivo in
 3. Top af met de soda spritz

9. Mates Sunrise – Mates Rum

Met deze sportzomer in het vooruitzicht – het EK, Tour de France en de Olympische Spelen – kan een prachtige oranje cocktail natuurlijk niet ontbreken. En deze Mates rum is lekker, veelzijdig en inzetbaar op alle posities op het veld. Mates rum is bedacht door twee vrienden die tijdens het varen op een bootje aan het mijmeren waren over een eigen rummerk. Dat één van de vrienden bij een grote importeur en blender van rum werkt, hielp enorm in het tot stand brengen van een eigen geblende rum. In de Mates rum zitten maar liefst 5 verschillende soorten rum: Hampden Estate, Worthy Park Estate en Moneymusk uit Jamaica, Foursquare uit Barbados en Alcoholes Finos Dominicanos uit de Dominicaanse Republiek. Het resultaat is een fruitige rum met tonen van ananas, amandelen en molasses met in de afdronk vooral veel rijp fruit, gezouten karamel een licht peperige afdronk. Dit vriendje wil je sowieso in je opstelling hebben. 😉

Meer informatie over Mates Rum: www.drinkwithmates.com

Benodigdheden

Bereidingswijze

 1. Doe de Mates rum en sinaasappelsap in een shaker met ijs
 2. Shake hard ± 15 seconden
 3. Strain in een tumbler glas met vers ijs
 4. Schenk voorzichtig de grenadine in het glas via een lepel zodat die mooi naar de bodem zinkt
 5. Garneer met een schilletje sinaasappel
 6. Tip: wel even doorroeren voor je gaat drinken

10. Tiki Tropical – Spirited Union Queen Pineapple & Spice

In 2017 zag Spirited Union (toen nog Union 55 geheten) het levenslicht. Bedenker Ruben Maduro groeide op op Aruba en zag een tweedeling in de consumptie van rum: de oude mannetjes die met dikke sigaren rum nippen en de versie met teveel kleur- en smaakstoffen voor door de cola. Maar dat kon anders dacht Ruben en ontwikkelde een hele lijn met botanische rum met zijn compagnon Rogier. En succesvol, want naast dat de rums over heel de wereld in de backbar van cocktailbars staan, zijn ze ook verkrijgbaar in 400 Gall & Gall slijterijen in heel Nederland.

En wist je dat je nu kans maakt op een reis naar Aruba bij aankoop van een Queen Pineapple & Spice Botanical Rum? Een extra rede om deze rum eens te proberen!

Meer informatie over de Spirited Union Distillery: www.spirited-union.com

Benodigdheden

Bereidingswijze

 1. Muddle de munt in een shaker
 2. Voeg de rest van de ingrediënten toe + ijsblokjes
 3. Shake & dubbel strain in een met vers ijs gevuld tiki-glas
 4. Garneer met een bosje munt (of ga lekker los, een tiki mag lekker overdadig zijn met garneringen)

11. Wandelen door de perenboomgaard – Aravevi kruidige perenlikeur

De Groningse Robert en Laura zijn de drinkie’s achter Aravevi, een nieuw drankenmerk uit het hoge noorden. In hun assortiment zitten twee soorten limoncello en een perenlikeur, maar volgens mij zijn ze nog niet klaar met experimenteren als ik zo kijk op hun instagram-account. De kruidige perenlikeur die ik hier gebruik wordt gemaakt van onder andere Nederlandse Conference peren, Ceylon kaneel en vanille. Laura: “De naam Aravevi is voortgekomen uit het idee dat alles nog mogelijk moest zijn. Toen we begonnen, wisten we nog niet exact waar het schip zou stranden, maar wel dat we limoncello wilden maken. Daarom besloten een betekenisloze naam te bedenken die Italiaans aandoet: Aravevi!”

Misschien associeer je perenlikeur meer met herfstige smaken, maar deze combi met sinaasappellikeur en vlierbloesemsiroop trekt je helemaal de zomer in. Dit recept is mijn versie van de Running through Orchards cocktail, bedacht door Brad Fry van Michael’s Restaurant Group, Long Beach California.

Meer informatie over Aravevi: www.aravevi.nl

Benodigdheden

Bereidingswijze

 1. Shake alle ingrediënten met ijs in een shaker voor 15 seconden
 2. Strain in een gekoeld coupeglas
 3. Garneer met een citroenschilletje

12. Frozen Strawberry Margarita – Cointreau

Cointreau werd voor het eerst gemaakt in 1849 door de broers Adolphe en Édouard-Jean Cointreau. Cointreau is een triple sec likeur gemaakt van zoete en bittere sinaasappels. Om Cointreau te onderscheiden van andere likeuren ontwierp Édouard-Jean een opvallende fles. Deze vierkante fles met afgeplatte hoeken wordt nog steeds gebruikt. Het perfectioneren van het Cointreau-recept duurde enkele jaren, maar de formule is sindsdien hetzelfde gebleven. Net zoals Edouard Cointreau deed in 1875, combineert huidige master distiller Bernadette Langlais vier ingrediënten: alcohol, water, suiker en sinaasappelschil. De truc zit in de schil. De sinaasappels zijn afkomstig uit onder andere Brazilië, Tunesië, Ghana, Senegal en Spanje. Het is een mix van bittere sinaasappels (Citrus Aurentium) en zoete sinaasappels (Citrus Sinensis), met variëteiten als salustiana, cadaneras, navel en pera.

Cointreau is bijna een essentieel onderdeel van zomerse cocktails als je kijkt naar de recepten in dit artikel; dus doe jezelf een lol en koop gewoon gelijk een liter. 😉

Meer informatie over Cointreau: www.cointreau.com

Benodigdheden

 • 80 gram verse aardbeien, schoongemaakt en in stukjes
 • 45 ml tequila
 • 30 ml Cointreau
 • 30 ml vers limoensap
 • 2 handjes ijsblokjes*
 • garnering: verse aardbeien of een schijfje limoen

*Wil je een dikkere substantie, meer slushy-achtige cocktail? Vries dan de aardbeien in voor gebruik en gebruik de helft minder ijs.

Bereidingswijze

 1. Doe alle ingrediënten (behalve die van de garnering) in een blender
 2. Blend alles goed door tot je een egale massa hebt
 3. Stort in een Margarita glas en garneer

13. Aquarius – Nomad Outland Whisky

Nomad Outland Whisky is een blend van 30 verschillende malt- en graan whisky’s, afkomstig uit Speyside en The Highlands. De verschillende losse swhiskies die worden gebruikt zijn al tussen de 5 en 8 jaar oud maar de uiteindelijke blend wordt nog 3 jaar in Schotland gerijpt op ex-sherryvaten. Daarna wordt de whisky overgevlogen naar Jerez waar hij nog minimaal 12 maanden zal rijpen in oude Pedro Ximenez-vaten in de San Fernando-kelder van González Byass.

De whisky heeft duidelijke tonen van rozijnen, vanille en iets fruitigs. Dat fruitige wilde ik benadrukken met de Aquarius cocktail met cranberrysap en kersenlikeur die ik vond op de website van Diffordsguide.com maar ik heb mijn eigen draai eraan gegeven.

Meer informatie over Nomad Outland whisky: www.nomadoutlandwhisky.com

Benodigdheden

Bereidingswijze

 1. Shake de eerste 3 ingrediënten in een shaker met ijs
 2. Stort alles (dus inclusief ijs) in een longdrinkglas
 3. Vul aan met sodawater
 4. Garneer met verse cranberries of frambozen (afhankelijk van het seizoen)

14. Genever Mai Tai – Lowlander I.P.A. Re-Genever

De Amsterdamse brouwerij Lowlander Beer doet het met zijn bieren net even anders dan andere brouwerijen. Ze voegen namelijk aan hun bieren verschillende botanicus toe. Elk van hun botanisch gebrouwen bieren zitten vol met Nederlandse historie en een unieke smaak. Voor deze genever (gemaakt bij de Amsterdamse distilleerderij Wynand Fockink) geeft Lowlander nieuw leven aan hun eigen bier dat in de horeca stond te verpieteren omdat het vanwege de lockdown niet verkocht kon worden. Het resultaat? Een pure, zachte jenever vol smaak gedistilleerd uit I.P.A. bier. Met de lancering van de I.P.A. Re-Genever heeft Lowlander maar liefst 880 liter bier gered, wat eerder dit jaar door hen werd opgehaald bij verschillende horecazaken door heel het land.

Eigenlijk maak je een klassieke Mai Tai met twee soorten rum, maar stiekem is deze alternatieve verse met genever ook heel erg lekker en verfrissend. Probeer het zelf!

Meer informatie over Lowlander I.P.A. Re-Genever: www.lowlander-beer.com

Benodigdheden

Bereidingswijze

 1. Shake de eerste 4 ingrediënten in een shaker met ijs
 2. Stort alles (dus inclusief ijs) in een tumblerglas
 3. Druppel een paar druppels Angostura bitters over je genever mai tai
 4. Garneer met een takje munt

15. Whiskey Buck – Knob Creek® Rye whiskey

De Knob Creek® bourbon werd voor het eerst uitgebracht in 1992, door Booker Noe, de 6e generatie Master Distiller van Jim Beam. Deze lijn met verschillende soorten bourbons en rye whiskeys is vernoemd naar de kreek die achter het ouderlijk huis van Abraham Lincoln in Kentucky liep. Je mag een rye whiskey pas een rye whiskey noemen als er minimaal 51% rogge gebruikt is. Rogge geeft een droger en fruitiger karakter aan de whiskey in vergelijking met bijvoorbeeld een bourbon whiskey. Wanneer een rye whiskey minimaal twee jaar gerijpt heeft mag de whiskey de naam Straight Rye whiskey krijgen, zoals je hier ziet op deze fles van Knob Creek®.

Wist je dat klassieke cocktails zoals de Manhattan en de Old Fashioned gecreëerd werden met het oog op (het gebruik van) rye whiskey? Rye whiskey voegt namelijk een grotere complexiteit toe aan drankjes dan bourbon. Deze Whiskey Buck cocktail is supersimpel en een rogge-riff op de bekendere Mamie Taylor (waarbij je Schotse whisky gebruikt) en komt uit het boek De 12 Bottle Bar.

Meer informatie over Knob Creek Rye whiskey: www.knobcreek.com

Benodigdheden

 • 50 ml Knob Creek® Straight Rye whiskey
 • sap van een halve citroen
 • 125 ml ginger beer of ginger ale (wat jij lekker vind)
 • garnering: stukje citroen

Bereidingswijze

 1. Vul een longdrinkglas voor de helft met ijsblokjes
 2. Vul het glas met de whiskey, het citroensap en vul aan met de ginger beer / ginger ale
 3. Roer voorzichtig even door zodat alle smaken goed mengen
 4. Garneer met een stukje citroen

16 I’m Blue – De Kuyper Blueberry Liqueur

Wist je dat De Kuyper al sinds de oprichting in 1695 tot op de dag van vandaag gerund wordt door dezelfde familie? Dat maakt de Kuyper het op zes na oudste familiebedrijf van Nederland. Ooit begonnen met de productie van jenever voor de export (de Britten waren dol op onze jenever) is De Kuyper nu vooral bekend door de enorme lijn verschillende likeuren die ze maken. Van passievrucht tot kokos en van Blue Curaçao tot bosbessen; je kan bijna geen smaak bedenken, of De Kuyper heeft er wel een likeur van gemaakt.

Dit recept is mijn riff van een cocktail van Claudine Raciti die ze heeft gepubliceerd op Diffordsguide. Ik gebruik als aanvulling verse bosbessen die ik muddle en serveer de cocktail zonder ijs. Een heerlijk snoepje van een cocktail die je veel te snel achterover slaat. Je bent gewaarschuwd.

Meer informatie over De Kuyper likeuren: www.dekuyper.com

Benodigdheden

Bereidingswijze

 1. Doe de 6 bosbessen in je shaker en muddle even
 2. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de shaker (niet de bosbessen die je voor garnering wilt gebruiken natuurlijk) vul met ijsblokjes en shake hard ±15 seconden.
 3. Double strain in een gekoeld glas (zo krijg je geen stukjes bosbes in je glas)
 4. Garneer met een paar verse bosbessen.

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.