Tips bij het inbouwen van schakelaars

Overal zitten stopcontacten en schakelaars. Je stopt er de stekker van de stofzuiger in of je schakelt het licht ermee aan. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen en kleuren, opbouw, inbouw en half inbouw. Tegenwoordig wordt inbouw toegepast, maar in oude huizen zitten nog vaak opbouw schakelaars. Je gaat je huis opknappen en je wil dus ook overal inbouw. Je gaat toch al aan de gang met het herstellen van een paar muren en je wil alles schilderen. Tijdens deze kleine renovatie pak je gelijk de stopcontacten en schakelaars aan en zet er inbouw voor in de plaats. Om het voor jezelf makkelijk en voor je partner mooi te maken kies je voor jung cd500 alpinwit schakelmateriaal. Inclusief tips bij het inbouwen van schakelaars.

Tips bij het inbouwen van schakelaars
Vroeger

Vroeger werd opbouw toegepast. Dat was eigenlijk zo omdat pas later de elektra is toegevoegd aan de woning. Er zat niet overal al vanaf de bouw gelijk een stopcontact of een lichtschakelaar. Boven op de slaapkamers was vaak helemaal nog geen stroom aanwezig. Later wel en toen werden opbouwschakelaars gemonteerd. Goedkoper in montage dan inbouw. Ook waren de onderdelen groter dan nu het geval is en moesten er dus grotere gaten gemaakt worden voor eventuele inbouw. Dat vond men te lastig en werd er al snel voor opbouw gekozen.

Inbouw

Nu vinden we opbouwstopcontacten lelijk en willen we nette inbouwschakelaars. Daarom doe je dat gelijk als je toch al met de muren bezig bent. Voor het schilderen haal je de opbouwschakelaar eraf en maakt een gat in de muur waar de Jung inbouw schakelaar inpast. Daar ben je even mee bezig maar later ben je wel blij dat je het hebt gedaan. Er zit dan nergens meer een grote opbouwdoos in de weg als je een kast of een bank wil plaatsen. Je moet natuurlijk wel nieuwe inbouw stopcontacten en schakelaars aanschaffen, maar ook dat is leuk om uit te zoeken en bovendien is het resultaat straks prachtig! Blij en tevreden kun je genieten van je werk. En als je straks je huis weer wilt verkopen, gaat dat veel sneller en makkelijker met die netjes ingebouwde schakelaars van Jung.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEZEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.