Roomijs zonder ijsmachine maar mét hazelnoot likeur!

Laatst was ik samen met Franz naar de bioscoop en dan moeten we natuurlijk ook iets te snacken meenemen. En zo eindigde ik met een zakje snoep dat ik al heel lang nier meer gegeten had. Namelijk hazelnoten in een chocoladejasje. En dat was toch een partijtje lekker! Gek hoe je soms heel lang iets niet eet, maar als je het dan eenmaal weer gegeten hebt, je er niet mee kan stoppen. Dus toen ik iets ging bedenken met de Fratello hazelnoot likeur, moest ik terugdenken aan die fantastische combi met chocolade. En dat is dit geweldige (en simpele) recept geworden van roomijs zonder ijsmachine maar mét hazelnoot likeur!

Roomijs zonder ijsmachine maar mét hazelnoot likeur!

Distillerie Francoli

De Fratello hazelnoot likeur wordt gemaakt door de Francoli familie in Ghemme, een dorpje in de regio Piemonte in Noord-Italië. De familie Francoli distilleert sinds 1875 en vestigde hun grappa-distilleerderij in Ghemme in 1951. Het bedrijf groeide snel in de jaren zestig en zeventig dankzij de reputatie van zijn grappa en dit blijft tot op de dag van vandaag de verkoop van grappa van het merk Luigi Francoli stimuleren.

In de loop der jaren vormden ze, door nieuwe bedrijven op te richten en bestaande over te nemen, de Gruppo Francoli. Tegenwoordig is Gruppo Francoli een actieve producent en distributeur van grappa, likeuren, distillaten, wijnen, gedroogde ham (prosciutto) en elektrische energie. Het respecteren en beschermen van het milieu is altijd van fundamenteel belang geweest voor de familie Francoli. Distillerie Francoli was de eerste grappa-distilleerderij die officieel Zero Impact op het milieu had.

Recept roomijs zonder ijsmachine met hazelnoot likeur

Benodigdheden voor ±6-8 personen

Voor de garnering

Bereidingswijze

  1. Doe in een grote kom de hazelnootlikeur, de gecondenseerde melk, vanille pasta (of extract) en 25 gram grof gehakte chocolade en roer even goed door
  2. Spatel daarna rustig de opgeklopte slagroom door het mengsel, niet te wild, maar net zodat het één egale massa is.
  3. Stort in een vriezer bestendige schaal (mijne was een 20×20 ovenschaal)
  4. Sprenkel gezellig de rest van de gehakte chocolade en de nougatine over het ijs en zet zo in de vriezer voor minimaal 4 uur.
  5. Haal 5 minuten voor het serveren uit de vriezer zodat het makkelijker te scheppen is.
  6. Serveer natuurlijk met een lekker glaasje Fratello hazelnootlikeur!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met De Monnik Dranken, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERE RECEPTEN MET DRANK:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.