No bake Hayman’s Exotic Citrus Gin cheesecake mousse

Komen er binnenkort vrienden of familie op bezoek om te eten? Of moet jij het dessert meenemen naar een feestje? Grote kans dat je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, toch? Maak dan eens deze simpele no bake Hayman’s Exotic Citrus Gin cheesecake mousse glaasjes! Wedden dat iedereen (18+) deze glaasjes tot de bodem uit gaan schrapen?

No bake Hayman's Exotic Citrus Gin cheesecake mousse

Hayman’s Exotic Citrus Gin

In 2021 werd de nieuwste telg van de Hayman’s Gin familie geintroduceerd: de Exotic Citrus Gin. Een elegante en heerlijke gin, barstensvol exotische vruchten van kumquat, Perzische limoen, pomelo en mandarijn. Tijdens de World Gin Awards van 2021 ontving de gin gelijk de titel ‘World’s Best’ in de categorie ‘Signature Botanical’! De jury omschreef de gin als: “Very citrussy on the nose, which carries through to the palate. Lemony, fresh and clean, but not too overpowering. Lingering, sweet finish.

Benodigdheden voor 4 kleine No bake Hayman’s Exotic Citrus Gin cheesecake mousse glaasjes

Dit is een best wel machtig dessert, dus een klein beetje is echt voldoende om je sweet tooth te plezieren. Ik was bij het uitdenken van dit recept een extreem luie donder; natuurlijk kun je ook je eigen slagroom opkloppen of zelf lemon curd maken, maar soms heb je daar gewoon even geen zin in.. 😉

 • 200 gram naturel roomkaas of zuivelspread
 • 200 gram kant en klare opgeklopte slagroom
 • 1 eetlepel lemon curd (is ongeveer 24 gram)
 • 10 gram poedersuiker
 • 3 verkruimelde Digestive koekjes (je kan ook variëren in het soort koekje dat je neemt, bijvoorbeeld bastogne- of jodekoek)
 • 20 gram boter
 • 30 ml Hayman’s Exotic Citrus Gin (maar je kan ook een andere drank gebruiken, zoals sinaasappellikeur, hazelnootlikeur of een limoncello)

Garnering:

 • 1 grote eetlepel lemon curd
 • 20 ml Hayman’s Exotic Citrus Gin
 • 1 verkruimeld Digestive koekje

Bereidingswijze

Maak eerst de koekbodem:
 1. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur
 2. Verkruimel de 3 koekjes in een keukenmachine
 3. Doe wanneer de boter gesmolten is het vuur uit en meng in de pan alle koekkruimels met de boter. Je krijgt een soort nattige zandstructuur.
 4. Neem 4 glaasjes en verdeel de boter-koekkruimels over de glaasjes en druk een beetje aan. Ik gebruik hiervoor de achterkant van een cocktaillepel, die heeft een platte achterkant, maar een gewoon theelepeltje werkt ook.
 5. Zet tot gebruik in de koelkast.
Maak de cheesecake mousse:
 1. Doe de roomkaas of neutrale zuivelspread samen met de lemon curd, poedersuiker en de Hayman’s Exotic Citrus Gin in een grote kom en klop met een handmixer (elektrisch of met een garde) tot een egale massa.
 2. Roer met een spatel voorzichtig de al opgeklopte slagroom door het roomkaasmengsel
 3. Verdeel nu over de glaasjes met koekbodem. Je kan dit gewoon met een spatel doen natuurlijk, maar ik heb de gin cheesecake mousse even overgeschept in een spuitzak met een ribbelmondje voor een mooier effect.
 4. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven
Voor het serveren:
 1. Roer in een bakje een grote eetlepel lemon curd samen met de gin tot een gladde saus
 2. Verkruimel 1 koekje
 3. Verdeel de koekkruimels en de lemon-curd-gin-saus over de glaasjes
 4. Enjoy!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met De Monnik Dranken, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERE DESSERTS MET DRANK:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.