Review: Stox reissokken

Nu denk je misschien; wat doen sokken hier op de blog… Maar STOX zijn niet zomaar sokken; het zijn sokken waar je benen blij van worden! 🙂

Review Stox reissokken

De meeste mensen dit niet weten, maar ik heb 13 jaar geleden een zwaar ongeluk gehad (aangereden door een taxi) waardoor ik mijn rechterenkel heb verbrijzeld, scheenbeen gebroken, kuitbeen op 2 plekken gebroken… Gewoon goed stuk dus. Nu heb ik nog steeds last van vocht in m’n been als ik lang moet staan/lopen of zitten. Ook reizen in een vliegtuig is altijd ongemakkelijk omdat ik nooit weet hoe ik mn benen stil moet houden en niet lang in 1 houding kan zitten.

Ik gebruikte vaak van die steunkousen voor oude mensen, maar dat is nu niet echt iets wat je graag wilt laten zien. Dus toen ik een advertentie van STOX voorbij zag komen, werd mijn interesse wel gewekt! Dus gemaild en ik mocht hun travel-, walking- en recovery-STOX testen voor jullie. En toevallig moest ik vliegen voor een perstrip naar Slovenië, dus dat kwam perfect uit!

De technology

De sokken geven een degressieve compressie therapie, wat bestaat uit het stevig knijpen van de benen. Zo verbeter je de bloedcirculatie en de zuurstof capaciteit naar de spieren. Hierdoor blijft vocht niet ‘hangen’ in je benen, maar wordt het verdeeld over je hele been. De sok geeft de hoogste druk bij de enkels en wordt geleidelijk minder tot net onder de knie.

En aan!

Omdat ik die avond dus moest vliegen, thuis de sokken al aangetrokken (er zit een handige handleiding bij hoe je dat het makkelijkst kunt doen) en ze zitten inderdaad strak, maar niet oncomfortabel.

Review Stox reissokken
Review Stox reissokken

Ondanks dat het maar een korte vlucht was (±2 uur) heb ik de sokken toch best lang aan gehad. ’s Avonds in het hotel was het even pellen om de sokken weer uit te doen, maar het viel me gelijk op dat mijn rechterenkel beduidend minder gezwollen was als normaal. Jeej!

Wandel-stox

De wandelsokken kwamen goed van pas op de Sloveense berg Krvavec. Na een dag wandelen (en wijn drinken) in de sneeuw zou ik normaal gesproken minimaal een uur met m’n been op een kussen liggen om wat vocht uit m’n enkel te krijgen, maar ik merkte met uitdoen van de sokken dat mijn voeten en enkels echt veel ‘lichter’ aanvoelden dan normaal.

Review Stox reissokken

Recovery-stox

Review Stox reissokken Review Stox reissokken

De recovery-STOX zijn er meer voor na het sporten, zodat je minder last hebt van spierpijn in je onderbenen. Ik heb ze een paar uur aan gehad nadat ik thuiskwam van een middag winkelen… Telt dat ook? 😉 Vaak heb ik na een intensieve dag niet eens de ‘puf’ meer om in de keuken te staan om te koken, alleen al omdat mn enkel z’n zeer doet. Maar na 1,5 uur met de recovery-STOX merkte ik inderdaad verschil. Maar misschien had ik hetzelfde effect ook bereikt als ik de wandel-STOX aan had gehad overdag.

Conclusie

Ik merkte inderdaad verschil na het dragen van de verschillende STOX! Ze zijn lekker hoog, warm en zonder naden. Nadeel vind ik persoonlijk dat ze niet met de gewone was mee mogen (max 30°, geen wasverzachter) dus ik moet er extra op letten dat mn vriend ze niet opeens met de gewone was meedraait. En ze zijn vrij prijzig, maar volgens mij gaan ze wel lang mee. En ze hebben in de shop nog wel eens leuke aanbiedingen… 😉

>> ZELF STOX KOPEN? KLIK HIER VOOR DE WEBSHOP <<


Disclaimer


Ook leuk om te lezen:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.