OngewoonLekker op de Gourmet Cup Ljubljana 2018

Wil je naar de Gourmet Cup Ljubljana? Zo begon een paar weken geleden mijn mail. Twee dagen eten & drinken, bereid door de beste chefs van Slovenië? Nou vooruit! 😀 

Deze derde editie van de Gourmet Cup is het initiatief van o.a. het bedrijf van de Sloveense top-chef Luka Jezeršek, Tomaz Kavcic, Danilo Steyer en Dean Duboković. Alles om Sloveense gastronomie, gastvrijheid en toerisme met elkaar te verbinden.

Activiteiten Gourmet Cup Ljubljana 2018
1. Hoog & droog

Het programma van de Gourmet Cup Ljubljana 2018 was van zaterdagavond tot dinsdagmiddag helemaal volgepland met gastronomische activiteiten, diners, ontbijten en lunches. Bijvoorbeeld een 2 uur durend diner van chefs Bine Volčič, Karim Merdjadi en Luka Jezeršekin een skilift! 😀

Collage Gourmet Cup Ljubljana

2. Après ski Gourmet

Op zondag waren er verschillende hapjes te proeven op de skihellingen van Ski Resort Krvavec. Onder andere chefs Jure Tomič (Ošterija Debeluh), Igor Delak (Mochoritsch, Austria), Ana Šušteršič (Jezeršek gostinstvo), David Bucik (Gredič), Guiseppe Mancino (Il Piccolo Principe**, Italia), Ivan Bombieri (Ristorante La Taverna*, Italia) en chefs Cesare Battisti en Luca de Santi (Ristorante Ratanà, Italia) waren van de partij.

Collage Gourmet Cup Ljubljana

3. Culinair Congres

Maandag konden geïnteresseerden deelnemen aan een culinair congres waar chefs, politici, bedrijfsleven en toerisme hun mening gaven over uiteenlopende culinair gerichte zaken. Zoals de toekomst van Slovenië als culinaire bestemming en de tekorten aan gekwalificeerd personeel in Slovenië.

Collage Gourmet Cup Ljubljana

4. Experience dinner

Maandagavond was ik aanwezig bij het Experience Dinner in het Ljubljana Castle. Ana Roš (Hiša Franko), Philip Rachinger (Mühltalhof) en Luka Jezeršek (Jezeršek gostinstvo) en hun team hadden maar liefst een 9-gangen diner voorbereid.

Collage Gourmet Cup Ljubljana

Gerechten zoals Millet porridge, cream, crackling & quail egg, Elderberry glazed sturgeon of Deer heart & oysters werden allemaal vergezeld door maar liefst 2 Sloveense wijnen per gang.

Collage Gourmet Cup Ljubljana

Gelukkig kwam er nog kaas na deze 9 gangen.. 😉 Elke chef had uit zijn of haar eigen regio een typische kaas meegenomen. En om die weg te spoelen een klein glaasje Martell XO Cognac.

Collage Gourmet Cup Ljubljana

5. Audi Gourmet Trophy

De laatste dag van de Gourmet Cup stond in het teken van de Audi Gourmet Trophy Ski Race. Eerst natuurlijk even goed ontbijten aan de voet van de berg!

Collage Gourmet Cup Ljubljana

Daarna met de skilift naar boven. Waar het beneden aan de berg nog bewolkt, grauw en mistig was; eenmaal boven werden we getrakteerd op een prachtig blauwe lucht en adembenemend uitzicht.

Collage Gourmet Cup Ljubljana

De deelnemers van de ski race waren professionele chefs, keukenpersoneel en mensen uit de bediening. En voor wie niet meedeed aan de race, was er gelukkig genoeg te eten & drinken! 😀

Collage Gourmet Cup Ljubljana

Verschillende chefs maakten in hun eigen hutje hun eigen gerecht. Marko Pavčnik (Pavus) maakte een risotto van gort met bier en gerookte forel. Chef Luka Košir (Gostišče Grič) maakte een heerlijk broodje met Krškopolje varkensvlees en Pekingeend, chef Boštjan Trstenjak en Dejan Hren (Cubo) hadden een perfecte pasta met basilicumcrème. En Michelin Chef Guiseppe Mancino (Il Piccolo Principe**, Italia) maakte een romige pastinaakpuree met eend. Winner winner ducky dinner! 😀

Collage Gourmet Cup Ljubljana

En dat alles onder het genot van Medot Sparkling Wine. Deze Sloveense bubbel (Méthode traditionnelle) wordt gemaakt in het westen van het land, op de Goriška Brda heuvels. De wijn wordt gemaakt met 60% Ribolla Gialla, 20% Pinot Noir en 20% Chardonnay. Een heerlijk frisse, mineralige wijn met een fijne mousse. Tonen van groene appel, witte perzik en amandelbloesem voeren de boventoon. Een fijn glas met veel smaak dat ook goed overeind blijft met de verschillende gerechtjes!

Collage Gourmet Cup Ljubljana

Organisator Jezeršek gostinstvo, wiens motto is dat elke maaltijd een experience moet zijn, heeft al laten weten dat de plannen voor Gourmet Cup 2019 alweer in volle gang zijn! Volgend jaar zelf beleven? Kijk op http://www.gourmetcup.si/en/ en www.facebook.com/GourmetCupLjubljana/ voor meer informatie. Mag ik dan ook weer mee? 😉


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Slovenian Tourist Board

Disclaimer


[bibblio style=”bib–white-label bib–grd-6 bib–default bib–hover” query_string_params=e30=]

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.