Review: Hemels Koken – Nicole Pisani

Nicole Pisani was senior chef bij Nopi in Soho (Londen), werkte voor Yotam Ottolenghi en bij Anna Hansen van The Modern Pantry. Momenteel is ze de chef van de Gayhurst Primary School in Hackney, waar ze haar passie uitoefent om mensen te inspireren goed te eten. Nicole laat je in Hemels Koken kennis maken met ingrediënten, technieken en smaakcombinaties die je met iedereen die je kent wilt delen. 

Review: Hemels Koken - Nicole Pisani

Wel al een kleine sidenote voor we verder gaan: Hemels Koken is eerder verschenen met de titel ‘Boter, botten, zout’ en is een heruitgave. Het boek bestaat uit 9 hoofdstukken: bouillon, voorraad, ontbijten, sla, rauw & heel, roken & pekelen, einde van de dag, feestmaal en twee lepels graag. Vooral de titel van het laatste hoofdstuk is misschien wat cryptisch, maar slaat op het delen van een dessert dat Nicole altijd deed met haar zus. 

Review: Hemels Koken - Nicole Pisani

De recepten die voorbijkomen zijn zeer gevarieerd qua niveau. Van gemakkelijk groenten inmaken tot wat uitdagendere geroosterde spitskool en tot restaurant niveau met rogvleugel met XO saus. Ondanks dat de originele titel het woord ‘botten’ bevat, staat het boek ook vol met vegetarische en vegan gerechten. Voorbeelden hiervan zijn de salade van aubergine, wentelteefjes met kruidnagelsuiker en kardemomcompote, aardappels met noriboter en pasta met miso en tomaat. Ook vis komt veelvuldig voorbij: carpaccio van zeebaars, octodog, gerookte zeeduivel met kimchi en gegrilde makreel met knolselderij remoulade.

Review: Hemels Koken - Nicole Pisani

Op de één of andere manier blijft mijn oog ook steeds terugvallen op de gemberbiersorbet en de fazant in manzanilla sherry. Die moeten we binnenkort dan maar eens testen denk ik zo!

Review: Hemels Koken - Nicole Pisani

CONCLUSIE

Pluspunten:

  • Veel verschillende soorten recepten
  • Van basistechnieken tot restaurantwaardig
  • Voor de gevorderde thuiskok
  • Fijne balans in recepten met vlees, vis en plantaardig

Minpunten: 

  • Dit boek is eerder verschenen met de titel ‘Boter, botten, zout’ en is een heruitgave
  • Niet alle recepten hebben een foto

Over het algemeen kan je zeggen dat Hemels Koken van Nicole Pisani geen kookboek is voor de beginnende thuiskok. Je moet wel wat technieken beheersen en goede vriendjes zijn met de lokale visboer en/of slager. Maar mocht je willen uitpakken, dan is dit boek perfect!

Nederlands | Hardcover | 9789461432315 | Druk: 1 | mei 2020 | 224 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Good Cook

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER kookboeken voor de gevorderde thuiskok:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.