Review: Drinks & Bites

Isabel Boons (auteur van meerdere boeken over gin-tonic, tequila & mezcal, vermouth en rum) heeft samen met The Blend Brothers (twee Zeeuwse broers, mixologists bij o.a. Pure-C en The Jane) in Drinks & Bites 10 vibes gecreëerd inclusief eigenzinnige cocktails en hip streetfood.

Drinks & Bites - Isabel Boons en The Blend Brothers

Het boek bestaat uit 6 hoofdstukken: De chemie in een cocktail, Tools, Technieken, Let’s get started, Onze klassiekers en Vibes. De eerste 4 hoofdstukken gaan vooral over de verschillende tools die je nodig hebt, wat basiskennis over de verschillende dranken en wanneer je bijvoorbeeld een Hawthorne strainer gebruikt en wanneer een Julep strainer.. 😉

Drinks & Bites - Isabel Boons en The Blend Brothers

Hoewel het boek Drinks & Bites heet, had het net zo goed Cocktails & Bites kunnen heten. The Drinks. Het boek bevat 5 klassieke cocktails (met soms een kleine twist): Americano, Japanse whisky sour, negroni, sidecar en de caipirinha. Daarna zijn in 10 vibes (apero, on the beach, sunday bbq, casino vibes, after dinner, late night snack, rooftopparty, autumn sunset, breakfast in Vegas on.. & hangover cures) verschillende cocktails + bijbehorende hapjes uitgelegd.

Drinks & Bites - Isabel Boons en The Blend Brothers

Voorbeelden van drankjes zijn de Dry Martini ‘with red love’ (garnituur is een blaadje roodlof), King Smoky (met mezcal), Luces del Norte (met Hierbas de las Dunas) of een Dare Devil (een alcoholvrije cocktail met chilipeper). Voorbeelden van de bites zijn: een desemtosti, een salade met octopus, oesters of naanbrood met bavette en barbecuesaus. Allemaal duidelijk uitgelegd en het zijn net even andere hapjes dan je op een gewoon feestje zou serveren. Ik heb ook een flammkuchen met roodlof voorbij zien komen, die ga ik echt een keer maken! 🙂

Drinks & Bites - Isabel Boons en The Blend Brothers

Niet alle ingrediënten voor de cocktails zijn bij een gewone slijter verkrijgbaar; voor bijvoorbeeld Carpano Punt e Mes, Batida de Coco of Strange Donkey Gin zal je toch echt verschillende webwinkels af moeten. En ik verbaasde nogal over 1 cocktailrecept met gin, tonic en ijs.. Tot zover geen probleem, maar daarna kwamen 8 (ja, 8!) verschillende garnituren! Alsof je de hele fruitkraam op de markt in je glas hebt.. Lijkt me toch wel redelijk overdreven..

Drinks & Bites - Isabel Boons en The Blend Brothers

Een groter minpunt vind ik het gebrek aan een register. Ik zat me net bijvoorbeeld te bedenken wat er allemaal op die flammkuchen zat waar ik het al eerder over had, maar dan ben je dus je gewoon het schompes aan het bladeren… Niet relaxt.

Drinks & Bites - Isabel Boons en The Blend Brothers

Ik heb ook weer even geturfd qua vlees/vis/vega: 6 recepten met vlees, 7 recepten met vis en 7 vegetarische recepten (20 recepten in totaal).

Conclusie

Pluspunten:

  • Leuk idee om hapjes met cocktails te pairen
  • Fijne, frisse en soms speelse fotografie
  • Duidelijke uitleg van de technieken en verschillende tools

Minpunten:

  • Geen register
  • Van mij hadden er wel evenveel bites als drinks in het boek mogen staan, en dan duidelijk uitleggen waarom dat drankje zo goed bij dat hapje past.
  • Soms wel erg veel garnituur voor een cocktail

Drinks & Bites is een leuk en lekker cocktailboek dat cocktails op een andere manier in het zonnetje zet; namelijk met bijpassende hippe hapjes! De cocktails zijn origineel (soms met wat lastige ingrediënten) en de streetfoodstyle bites zien er allemaal heerlijk uit!

Dit boek is beschikbaar gesteld door Uitgeverij Lannoo 

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.