Nantes: Les Machines de l’île

De toeristische attractie waar je absoluut niet omheen kunt wanneer je in Nantes bent zijn de Les Machines de l’île. Origineel is dit project in 2007 gestart om Nantes als nieuwe toeristische bestemming op de kaart te zetten. Les Machines de l’île bestaan uit een mechanische olifant, een enorme carrousel (ook voor volwassenen!), een expositieruimte met de nieuwe projecten en het atelier.

De olifant is het populairst en het spectaculairst: deze immens grote steam-punkachtige machine van hout, staal en met leren flapperoren rolt en loopt langzaam van atelier naar de carrousel (en vice versa), knippert met zijn ogen en spuit zelfs water uit zijn slurf! Dit kost ongeveer €8, maar dan ben je wel zeker 15-20 minuten onderweg. Je kunt de olifant dus vanuit het atelier naar de caroussel ‘pakken’, of vanaf de carrousel naar het atelier. Voor de carrousel moet je wel weer apart betalen, maar je kunt ook alleen een ritje met de olifant maken.

De expositieruimte is gevuld met prototypes van het nieuwste project: de boom. Een enorme boom met takken waar je in kunt lopen en allerlei beesten die in, om en op de boom leven welke je ook zelf kunt besturen!

The Machines de l’île

Handig om te weten: de enige maand waarin je deze attractie niet kunt bezoeken is in januari en de carrousel is in september een paar dagen gesloten voor onderhoud, dus check even goed de site om te weten welke dagen dat zijn. Zodat je niet voor een gesloten attractie staat… Zoals wij… 😉

Voor meer informatie, locatie, openingstijden en prijzen: www.lesmachines-nantes.fr

Impressie:

Het atelier:

Je gaat in kleine groepjes het atelier door waarbij je zelf ook deel mag uitmaken van de besturing van de verschillende beesten! Je kan bijvoorbeeld ‘meevliegen’ met een mechanische reiger of de poten bedienen van een enorme mier! 😀

The Grand Herron - the Machines de l’île

The Machines de l’îleThe Machines de l’île The Machines de l’île The Machines de l’île

De olifant:

Nantes Les Machines Grand Éléphant ride - the Machines de l’île

Nantes Les Machines

Grand Éléphant ride - the Machines de l’île  Nantes Les MachinesGrand Éléphant ride - the Machines de l’île

Grand Éléphant ride - the Machines de l’île

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.