Review: De Makkelijke Bakplaat – Rukmini Iyer

Als ik zeg Rukmini Iyer, dan zeg jij…? Juist, bakplaat! De onbetwiste koningin van de ijzeren bakplaat is wederom terug met een nieuw boek. Voor ons Nederlanders dan, want voor de Engelse markt is De Makkelijke Bakplaat het boek waarmee ze haar wereldwijde succes begon. Maar dat zien we voor nu maar even door de vingers, want voor ons betekent dat opnieuw tientallen smakelijke recepten die we met weinig moeite uit onze ovens kunnen toveren!

[Dit is een gastreview van Yvette Koedam]

Review: De Makkelijke Bakplaat

Bakplaat koningin

De super succesvolle bakplaatserie van Rukmini Iyer heeft geen introductie meer nodig. Na meerdere reviews over haar eerdere boeken heeft eenieder van jullie ongetwijfeld kennis gemaakt met haar onvolprezen smaakcombinaties, de no-effort bereidingswijze en snelheid waarmee je een maaltijd op tafel kan zetten. Want zeg nou zelf: in slechts 10 minuten alle ingrediënten snijden en vervolgens doet de oven al het werk, een sublieme uitvinding! 

Zoals gezegd is De Makkelijke Bakplaat voor ons Nederlanders het nieuwste deel in de reeks. Wederom kun je smaakvolle gerechten uit de oven verwachten. In het ‘nieuwe’ kookboek deelt Rukmini Iyer maar liefst 75 makkelijke, veelzijdige en nieuwe recepten voor ovengerechten. Denk aan sardientjes met paprika en amandelen of een bietjes-plaattaart met dille en blauwe kaas. Grotendeels is het boek gevuld met hartige gerechten, maat natuurlijk komt er ook zoet in dit boek aan bod. 

Lekker bouwen

Elk hoofdstuk in het boek bespreekt een specifiek ingrediënt. Zo is er een hoofdstuk gewijd aan vis, kip, groente, vlees, rijst & pasta, supergranen, gebakken fruit, fruitig zoets, cakes en zelfs flapjacks. Het uitgangspunt van Rukmini is dat je zelf aan de slag gaat met experimenteren en het maken van voor jou nieuwe smaakcombinaties. De receptinhoud is aangevuld met handige overzichtjes vol oventijden en ‘bouwstenen’, welke je tools geven om je eigen fantasie en smaakpapillen de vrije loop te laten.

Met Rukmini’s De Makkelijke Bakplaat zet je in een split second een heerlijke maaltijd op tafel. Snijd de ingrediënten, meng ze op de bakplaat en laat jouw oven het werk doen. Ik begrijp goed waardoor Rukmini’s serie een wereldwijd succes is geworden met De Makkelijke Bakplaat als begin steen in de reeks.

CONCLUSIE

Met De Makkelijke Bakplaat staat mijn Rukmini Iyer boekencollectie inmiddels op 5 exemplaren. Ik beschik daardoor over zo’n uitgebreide bron aan bakplaatrecepten en zou dus gemiddeld een heel jaar lang, elke dag met mijn bakplaat uit mijn oven kunnen koken. Geen verkeerd scenario, al zeg ik het zelf. Want het gemak dat Rukmini aanprijst in elk van haar boeken, komt (zeker op drukke werkdagen) als een geschenk uit de hemel. Combineer dat met een nieuwe lading smaakvolle recepten. En ik zie mijn komende maanden weer zeer lekkerbekkend tegemoet!

Pluspunten:
  • Het overzicht voor verschillende ingrediënten en de daarvoor meest optimale oventijden is erg handig. Deze informatie is ook buiten Rukmini’s recepten erg praktisch.
  • De recepten zijn samengesteld uit originele maar smaakvolle combinaties. Er stonden naar mijn mening veel ‘maakbare’ recepten in.
  • Het boek is wederom geschikt voor alle soorten kookliefhebbers, startend en ervaren.
  • Het boek heeft een register.
Minpunten: 
  • Het boek is geen vervolg in de reeks en is losstaand. Hiervoor hoeft je dus niet persé deze uitgave te kopen. Een van Rukmini’s andere boeken illustreert haar kookwijze ook prima.

Nederlands | Druk: 1 | 9789023016915 | februari 2022 | Hardcover | 240 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Uitgeverij BECHT


Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


NOG MEER TOFFE BOEKEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.